23 Türk Gemici ABD’de aç ve tutsak

 İçinde 23 kişilik Türk mürettebatın bulunduğu petrol tankeri denizleri kirlettiği gerekçesiyle Amerika'da durduruldu.

İçinde 23 kişilik Türk mürettebatın bulunduğu petrol tankeri denizleri kirlettiği gerekçesiyle Amerika’nın Cruz eyalet limanı açıklarında durduruldu. Evraklarına el konulan geminin limandan ayrılması ve personelin karaya çıkışı yasaklandı. Tutsak gemicilerin erzakları bitti ve açlıkla mücadele ediyor.

Amerika’nın Houston, Galveston Eyalet limanından petrol yükünü aldıktan sonra demir alan CV STEALTH adlı İMO: 9292993 Numaralı tanker Güney Amerika’da dedektifler tarafından durduruldu. Venezuela Barselona, Cruz eyaleti limanı yakınlarında 30 polis gemiye çıkarak, tüm evraklara el koydu, bilgisayarların da hard disklerini sökerek incelemek üzere aldılar.

Dedektifler gemideki sevkiyat ve taşımayla ilgili tuttukları tutanağı Baş kaptan Zeynep Tuzcu, 2. Kaptan Levent Aktürk, 3. Kaptan Abbas Can Tırak ve 4. Kaptan Efkan Soy’a imzalattıkları belirtildi. Kirli, yağlı ve petrol bulaşık atıkları denizlere boşaltarak kirlettikleri iddia edilen, 58.418, grostonluk CV STEALTH tankerine yapılan geniş kapsamlı operasyon sonrası limana giriş-çıkış yasağı konulurken, 2’si Hindistan uyruklu, 23 kişilik Türk mürettebatın da inişi yasaklandı.

Çukurova Grubu’na bağlı Geden Denizcilik’in, Yunanlı armatörden kiraladığı ileri sürülen, 5 Eylül’den beri tutsak durumda olan gemide, gıda stoğunun bittiği personelin sabah, öğle, akşam, kuru ekmekle ve denizden pompa ile çekilerek temizlenen suyla yaşamlarına sürdürmeye çalıştıkları belirtildi. Geminin akıbetinin ne olacağı ve 25 personelin ne zaman serbest kalacağı henüz bilinmezken uluslararası anlaşmalara göre acil olarak insani yardımın yapılması gerektiği belirtildi. Gemi personelinin yakınları ise endişelerinin her geçen gün arttığını, can kayıplarının olmadan Türk makamlarının acilen personelin kurtarılması için harekete geçmesini istedi. Dedektiflerin geminin uluslararası sularda sahte evrak düzenleyerek petrol kaçakçılığı yaptığından şüphelenildiği için evrak ve bilgisayarlar incelediği belirtiliyor.

gemi3

gemi1

CV_STEALTH_kirletme_cezası

gemi14

gemi9

Editör: TE Bilişim