23 Nisan’da Bebek Parkı’nda "Mavi Çocuk Etkinliği"

Bebekliler Derneği ve Bebek Semt Girişimi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek "Mavi Çocuk Etkinliği", çocukları denizle buluşturarak farklı bir 23 Nisan deneyimi sunacak.

2016’dan bu yana düzenlenen “Mavi Vatan-Mavi Çocuk-Mavi Uygarlık” etkinliği çocukların küçük yaşlardan itibaren deniz sevgisiyle büyümelerini hedefliyor.


Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün “European Maritime Day” (EMD) programı kapsamında Türkiye'yi temsil eden tek etkinlik olan “Mavi Çocuk”, dopdolu içeriği ile 23 Nisan'da çocukları denizle buluşturacak.

Bebek Koyu'nda saat 13.00'da park alanında başlayacak Mavi Çocuk'un, farklı yaş gruplarından tüm çocuklara uygun eğlenceli ve öğretici programları arasında "Kancabaş" ve "Dingi" türü teknelerle, ayrıca arama kurtarma botlarıyla Bebek Koyu gezisinden sürpriz hediyeli yarışmalara kadar pek çok etkinlik yer alıyor.

SİMÜLATÖRLE YELKEN VE KÜREK EĞİTİMİ

Simülatörle yelken ve kürek eğitimi, sanal gerçeklik gözlükleri ile Şahika Ercümen’le dalış gibi etkinlikler de çocuklara oldukça farklı deneyimler kazandıracak.

Bebek Parkı’nda yüzme, deniz ve çevre konulu oyunlar sahnelenecek, dans gösterileri yapılacak, söyleşiler, sohbetler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Mavi Çocuk etkinliğine Bebek Mahallesi sakinleri başta olmak üzere Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, Deniz Müzesi Komutanlığı, Deniz Harp Okulu, Beşiktaş Kaymakamlığı, Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Koç Üniversitesi Denizcileşme Forumu gibi pek çok kurum, kuruluş, dernek ve vakıf destek veriyor.

Editör: TE Bilişim