Üyeleri arasındaki birlikteliği ve kaynaşmayı amaçlayan ODEK, 21-23 Kasım tarihlerinde 22 genç üyesi ile birlikte Bosna Hersek'e kültürel bir gezi düzenledi. Bosna sahip olduğu zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile balkanların incisi durumundadır. 400 yılı aşkın ortak tarih ve kültürü paylaştığımız Bosna 90’lı yıllarda yaşadığı acı hatıraların izlerini hala taşımakta.
 
Tarihi mekanların ziyaret edildiği gezide zaman zaman duygu yüklü anlar yaşandı.
 
Katılımcılardan Ema Boya Yönetim kurulu Başkanı Murat Hacıoğlu “Atalarımızın tarihte yaptığı büyük toplumsal hizmetlerin görüntüsüyle gururlandım, göğsüm kabardı. Bu arada Müslüman kardeşlerimize yapılmış zülmun emarelerini bizzat görerek ve zulme maruz kalan din kardeşlerimizle bizzat konuşarak, yazılanların ve söylenenlerin bu dramı anlatmakta ne kadar yetersiz kaldığını farkettim”
 
Ceren Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Erence ise “Gezinin bizim açımızdan asıl amacı genç denizci arkadaşlarla tanışıp kaynaşmaktı.
Gerçekten bu niyetimizide layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum.Türkiye'de yaşayan herkesin gidip orada yaşananları ve kültürümüze nasıl sahip çıkıldığını görmelerini temeni ediyorum”
 
Özsay Denizcilik İcra Kurulu Başkanı Ömer Kalkavan: “Katliam'dan yıllar geçmiş olmasına rağmen halen yorgunluğunu üzerinden atamamış olan Bosnalı kardeşlerimizin bizleri bu kadar sevmeleri beni çok etkiledi. Atalarımızın oralara yapmış olduğu eserlere sahip çıkmaları, bizim unutmuş olduğumuz kültürümüzü halen yaşatmaları ders almamız gereken hususlardan biridir” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim