Eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, görevde oldukları süre içinde 110 katrilyonluk yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldırım, "2023 hedefleri diğer siyasi partilerin de hedefi. Milletçe bu hedeflere dört elle sarılmalıyız." dedi.

Yıldırım, Kocaeli Sanayi Odası (KSO)'nın meclis toplantısına katıldı. Burada işadamlarına konuşan Yıldırım, şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları anlatarak 2023 hedefleri içinde ulaşımın konumunu açıkladı. AK Parti Hükümeti'nin 8.5 yıllık görevleri süresinde toplam 110 katrilyonluk ulaşım yatırımları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım, “Ulaşım amaç değil, araçtır. Olmazsa olmazlardandır. Kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar ise sınırsızdır. Bu konuda ihtiyaçları çok iyi tesbit etmemiz gerekir. Ulaşımda harcanan 16 katrilyon liralık bölümü yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Ulaşımın 2023 yılı hedefi içerisinde çok önemli hale geleceğini belirten Yıldırım, 2023 yılı hedeflerinin diğer siyasi partilerin de hedefi olduğunu belirterek, bunun da çok önemli bir gelişme olduğunu ve millettin bu hedefe dört elle sarılmasını istedi. Yıldırım şu açıklamalarda bulundu:

"Üçüncü Boğaz Köprüsü, İstanbul-İzmir Karayolu tamamlandığında Kocaeli bölgesi çok önemli bir kavşak noktası olacaktır. Bölgede organize sanayi, liman ve fabrikalardan ana güzergahlara eş zamanlı ulaşım bağlantıları gerçekleşecektir. Bu çalışmalarda alt yapı maliyetleri çok yüksektir. Bu maliyetlerin ekonomide geriye dönüşleri uzun zaman alır. Bu alt yapı maliyetlerini bir ticari iş gibi düşünerek para kazandırmıyor dersek ileriye yönelik hesaplar tutmaz”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da ulaştırma sorunu çözülmeden sanayiye ancak kısıtlı teşvikler verilebildiğini söyledi. Bölgede bulunan limanların demiryolu ile bağlantısının yapılmasıyla, Anadolu’daki istenen sanayileşme sürecinin hızlanacağını ve bunun sanayiye verilen en büyük teşvik olacağını belirten Zeytinoğlu, "Bu vesile ile minimum düzeye çekilen taşıma bedeli ile Anadolu’da sanayi yatırımları, özellikle ağır sanayi yatırımları artacaktır diye düşünüyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim