Mavi bayrak kriterlerine göre düzenlemeler yaparak TURÇEV’e (Türkiye Çevre Vakfı) başvuran Türkiye’nin ilk Cittaslow’u (Sakin Şehri) Seferihisar Belediyesi, Sığacık Büyük Akkum, Akarca ve Ürkmez Plajları’na mavi bayrak takmaya hak kazandı.

Büyük Akkum Plajı’nda düzenlenen törende Mavi Bayrak İzmir Çevre Koordinatörü Uğur Burhan Yıldırım’ın elinden alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer “Seferihisar 49 kilometre sahil şeridi ve birbirinden güzel plajların olduğu bir yer. Bizler bu güne kadar bu güzelliği fark edememişiz. Şimdi bu plajlarımızın ne kadar değerli olduğunu keşfettik. Tüm dünyaya ilan ediyoruz. Mavi bayrak aynı zamanda bir sorumluluk gerektiriyor. Şimdi bu plajlara hep birlikte daha çok dikkat edeceğiz, daha iyi koruyacağız, daha temiz tutacağız" dedi.

Mavi Bayrak töreninin ardından Sığacık Meydan’da, Sığacık Körfezi’nde kurulması planlanan Orkinos Balık Çiftliği’ne karşı basın toplantısı düzenlenerek, Balık Çiftliği tehlikesine karşı körfezde nöbet tutan Sığacık’lı balıkçılar ziyaret edildi. Düzenlenen açıklamaya İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Koray Acaroğlu, Avukat Şehrazat Mercan, ÇETKODER Basın Sözcüsü Ümit Bora, çevre dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklamasını yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bu önemli günde Orkinos Balık Çiftliği’ne karşı mücadelemizden söz etmeden geçemezdik. Çevre Bakanlığı bizim aldığımız “Yürütmeyi Durdurma Kararı’na” itiraz etmişti. Danıştay Dava Daireler Kurulu Çevre Bakanlığı’nın itirazını reddetti. Fakat tabi ki devamını getirecekler. Vazgeçeceklerini hiç sanmıyorum. Uğraşmaya devam edecekler. İyi bilsinler ki bizde uğraşmaya devam edeceğiz. Onların buraya girmemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.  

CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam yaptığı konuşmasında, CHP iktidarından doğayla barışık siyaset anlayışlı getireceklerini söyledi. Referandum yapmadan nükleer santrallere onay vermeyeceklerini belirten Susam; “Seferihisar halkına rağmen Ankara’da politikalarla Orkinos Balık Çiftliği’ne onay verenleri iktidardan indirin” dedi.

Basın açıklamasının ardından Sığacık Körfezi’nde Balık Çiftliği tehlikesine karşı sırayla nöbet tutan Sığacıklı balıkçılar teknelerle ziyaret edildi. Kurdurtmayacağız, nöbetteyiz pankartıyla bekleyen balıkçılara, ellerindeki pankartlarla ve denize karanfil bırakarak destek verdi. 

Editör: TE Bilişim