Toplantıya İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk katıldı.

Toplantıda İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy muhabirlerin özelleştirme ile ilgili soruları üzerine özelleştirme ile ilgili açıklama yaptı. Özelleştirme ihalesinin  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan çalışmalar ile yürütüldüğünü söyleyen Paksoy, Şehir Hatları'nın özelleştirmenin dışında tutulduğunu Şehir Hatlarının hiçbir ticari kaygı gözetmeksizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşım şirketi olarak yoluna devam edeceğini önemle vurguladı.

İBB'nin İDO'nun % 100 satış imkanı olduğunu söyleyen Paksoy, danışman firmanın 8 aylık çalışması sonucunda Belediye meclisine sunulan araştırma sonuçlarına göre İDO'nun özelleştirme kararı alındığını ve İDO olarak bu kararın sonuçlandırılması için çalışacaklarını dile getirdi.

Paksoy, 2010 yılını karla kapattıklarını 2011 yılında ise özelleşmiş olacak İDO'nun 380 Milyon TL lik bir ciro yapacağı beklentileri olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilişim