'2008 krizinden daha beteri geliyor'

Ünlü yatırım danışmanı Marc Faber ABD'de kredilerin 2007'ye göre yüzde 30 büyüdüğünü ancak ekonomik toparlanmanın bu kadar hızlı olmadığını belirterek 2008'den daha kötü bir krizin yakında olduğunu belirtti.

ABD borsaları rekor seviyesini zorlarken bir kriz uyarısı da ünlü yatırımcı Marc Faber'den geldi. The Gloom,Boom & Doom Report kurucusu Marc Faber 2008 krizinin daha kötü krizleri için öncü olacağını belirtti. Argümanını ABD'de büyüyen borç stoku ve kredilere dayandıran Marc Faber ABD'de şirket, hükümet ve tüketici borçlarını da içeren toplam kredilerin 2007 yılına göre yüzde 30 arttığını buna karşılık Amerikan ekonomisinin bu hıza ayak uyduracak ölçüde büyümediğini söyledi.

'EN ÇEKİCİ YATIRIM ARACI NAKİT'

ABD'li CNBC televizyonuna konuşan Faber ABD'de hisselerin tamaen fiyatlandığını, tahvillerin ise oldukça pahalı olduğunu belirtirken "Önümüzdeki altı ayda en çekici araç nakit olacak" yorumunda bulundu. Faber aynı zamöanda Ukrayna'daki kriz ile yükselen jeopolitik riskin finansal piyasalar için negatif olacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim