Londra merkezli danışmanlık şirketi Drewry tarafından hazırlanan Küresel Konteyner Terminal Operatörleri Yıllık Gözden Geçirme ve Tahmin Raporu'na göre, dünya genelinde limanların elleçledikleri yük hacmi 2002 yılından bu yana 2 katından fazla arttı. 2002 yılında pazar payı %19 olan çin, 2012 yılında bu payını %30'a çıkartmış durumda. 

2002 yılından bu yana, küresel konteyner yük hacmi yüzde 110 artarak.2011 yılında  588,8 milyon TEU olarak gerçekleşti. Küresel terminal işletmecileri de paralel olarak  pazar paylarını yüzde 58 den yüzde 76'ya genişletti. Ama ilk beş değişmedi; P & O Ports'u devralarak ilk beş  kulübüne katılan DP World'ü saymazsak. 

Drewry konteyner liman talebinin 2017 yılına kadar  yılda yüzde altı büyüyeceğini öngörüyor. 

"Önümüzdeki on yıllık süreçte, endüstri yılda bir milyar TEU'yu geçecektir,r - ve bu her yıl sadece tek haneli büyüme ile gerçekleşecek," Neil Davidson, Drewry'nin limanlar kıdemli danışmanı böyle söylüyor.  

Davidson; şöyle diyor: "20.000 TEU'luk gemilerin ana doğu-batı güzergâhları üzerinde hizmete gireceğini bekliyoruz. Mevcut ekonomik belirsizlikler ne olursa olsun, sanayi büyüme açısından büyük bir zorlukla  karşı karşıya -. Birden fazla cephede," 

Davidson; "Bu yılki raporda, küresel konteyner limanı ellleçlemesinin 2017 yılında 800 milyon TEU olacağını tahmin ediyoruz. Limanlarda sıkışıklık olmasını büyük ölçüde beklemiyoruz" şeklinde görüş belirtti. 

 

Editör: TE Bilişim