2 Metrelik 'Halili' Balık Tezgahında

Mersin açıklarından balıkçılar, 2 metre uzunluğunda ve yaklaşık 100 kilogram ağırlığında halili cinsi balık yakaladı.

Mersin Balık Pazarı'nda balık tezgahına doluluk katan balık, Mersin'deki muhtaç Türk ve Suriyeli vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Mersin açıklarından dün avlanmaya çıkan balıkçılardan biri, zıpkınla dev halili balığı yakaladı. 2 metre uzunluğunda ve yaklaşık

100 kilogram ağırlığındaki halili balığı, görenlerin ilgisini çekiyor.

Sabah saatlerinde Mersin Balık Pazarı'na getirilen balığı 3 kişi ancak kaldırabilirken, çevreden geçen vatandaşlar da meraklı gözlerle izliyor. Balıkçılar ve vatandaşlar dev balık ile fotoğraf çekinirken, balığın özellikle Mersin'de yaşayan muhtaç Türk ve Suriyeli vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak olması vatandaşların takdirini kazandı. Balığı tezgahında bulunduran Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, 1 Eylül itibariyle sezonlarının açılacağını hatırlatarak, "Yarından itibaren gırgırlarımız avlanmaya açılıyor. 15 Eylül'den sonra da trollarımız avlanmaya açılıyor. Yeni sezonumuzun hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Umarım ki iyi geçer. Bu sene yasakları dikkate alarak elimizden gelen yasaklara uyduk. Tabi bu yakalanan balık halili balığı. Bu balığı arkadaşımızın biri zıpkınla vurmuş. Tabi bu hayvan yaşlandığı için direk ölmüş. Arkadaşımız da bunu doğrudan bize getirdi dün akşam. Bu hayvan artık doğurganlığı tamamen kaybetmiş durumda. Biz bunu Mersin'deki gariban Türk ve Suriyeli kardeşlerimize dağıtacağız. Bunun yanında mezgit de yakalandı. Bunu da dağıtacağız" şeklinde konuştu.

"BU AYDA FİYATLAR NORMALİN ALTINA DÜŞECEKTİR"

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Polat, "Artık balıkların ucuz olduğunu, bu ilk aylarımızda balıkların fiyatlarının gayet düşük olduğunu vatandaşlarımız bilsin. Gerekirse dolaplarına stok yapsınlar. Bu ayda artık fiyatlar normalin altına düşecektir. Vatandaşlarımız önümüzdeki ayı çok iyi değerlendirsinler. Çünkü balık kadar sağlıklı bir şey yok. Gidip ilaç almaya gerek yok. Doğal bir şekilde Allah'ın verdiği gıdalardan faydalansınlar. Balıkta çeşit önemli değil. Tek önemli olan balığın taze olmasıdır. Bu balığını şimdi yakalanması yasaklara uyduğumuzun ve bereketin belirtisidir. O yüzden mutluyum. Biz diyoruz ki tereyi tereciden, eti kasaptan, balığı balık pazarından alsınlar. Artık herkesi balık pazarına bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim