2 Kanada savaş gemisi Hawaii yolunda çarpıştı
 
HMCS Algonquin ve HMCS Protecteur gemileri yedekleme, çekme tatbikatı yapıyordu. 

Kazanın oluştuğu Cuma sabahı saat 11 civarında gemideki stajerler çok yakın manevra gerektiren gemi yedekleme-çekme tatbikatının ortasında bulunuyordu.
 
Kimsenin zarar görmediği kazada HMCS Algonquin gemisinin iskele tarafındaki hangarında önemli ölçüde hasar olurken, HMCS Protecteur gemisi pruvasından hasar aldı.
 
Deniz Kuvvetleri Pasifik sözcüsü Paul Pendergast çarpışmayı  "talihsiz bir kaza" ve "nadir bir olay" olarak adlandırdı.

"25 yıl öncesinde, benim zamanımda, ben  Deniz Kuvvetlerinde iki Kanada gemisinin bir çekme-yedekleme yanaşması tatbikatında çarpıştığını görmedim." dedi.

"Bu gemi kullananlara pratik vermek amaçlı bir manevra ki gerekirse bir gemiyi yedekleyip çekebilsinler ve bunun nasıl yapılacağı konusunda eğitilsinler." diyen Pendergast ekledi  "Bir şey bu durumda yanlış gitti" .
 
Esquimalt limanına varması beklenen gemilere onarım masraflarını belirlemek üzere değerlendirmeler yapılacak. Pendergast hasarların tam kapsamının ve tamirlerinin ne kadar süreceğini bilmediklerinii belirtti.
 
Kanada Pasifik Filo Komutanı Komodor  Bob Auchterlonie, bir Kanada Kraliyet Donanma Araştırma Kurulu'nın kazayı araştırmak için toplanacağını söyledi.
 
HMCS Protecteur sustained damage to her bow in a collision with another Canadian warship, HMCS Algonquin. The two Canadian warships are returning to port in Esquimalt, B.C.
 
Canadian warship HMCS Algonquin sustained significant damage to her port side hangar in the collision. The two warships were en route to Hawaii when something went wrong in a training exercise, officials said. 
 
Editör: TE Bilişim