Çanakkale’de “İÇDAŞ 2. SU SPORLARI ŞENLİĞİ” nin Sesi Yükseliyor

Biga’da çelik, enerji ve gemi inşaa sektöründe üretim yaparak ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı sunan İÇDAŞ, Çanakkale’de sosyal sorumluluk projelerini gün geçtikçe çoğaltıyor.

Geçtiğimiz yıl sadece yüzme branşı ile başlayan “İÇDAŞ Su Sporları Şenliği” nde bu yıl Türkiye çapında yarışmalara, şampiyonalara ev sahipliği yapılıyor. Şenlikler kapsamında sporcularla birlikte federasyon görevlileri dahil olmak üzere 410 kişi Çanakkale’de ağırlanıyor. “İÇDAŞ 2. Su Sporları Şenliği” 24 Mayıs’ ta başladı, 6 Haziran'da sona erecek.

Şenlikler “Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası” ile başlarken, 140 sporcu Çanakkale Boğazı’nda 2 kilometre, 5 kilometre ve 10 kilometre mesafelerinde kulaç atarak kıyasıya rekabet etti. Şampiyonada sporcularla birlikte yaklaşık 250 kişi Çanakkale’de ağırlandı. Aynı gün İÇDAŞ Bayan Basketbol Takımı ve İÇDAŞ Satranç Takımı da açılışta hazır bulundu. Kordon’da basketbol takımı izleyenlere basketbol şovu sunarken, küçük satranç ustaları da Truva Atı’nın gölgesinde zihin yarışına girdiler. Şenliklerde ayrıca satranç turnuvası da düzenlenecek. İÇDAŞ 2. Su Sporları Şenliği, Çanakkale’de ilklere de sahne oluyor. Açılış Çanakkale’de ilk kez düzenlenen “Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası” ile yapılırken, 1 Haziran Pazar günü ise Çanakkale Boğazı’nda ilk kez “Gençlik Spor Bakanlığı Kupası Yelken ve Sörf Yarışları” düzenlenecek. Hafta sonu yapılacak olan ve 10-18 yaş grubundaki sporcuların yer alacağı “Gençlik Spor Bakanlığı Kupası Yelken ve Sörf Yarışları” nda İÇDAŞ Yelken Kulübü’nden 7 yelken ve 8 sörf sporcusu rekabet edecek. 31 Mayıs’ta kayıtları başlayacak olan yarışlar 6 Haziran’a dek sürecek ve aynı gün ödül töreni yapılacak. Çanakkale Valiliği başta olmak üzere şehrin protokolünün de katıldığı İÇDAŞ 2. Su Sporları Şenliği, halk tarafından da alkışlanarak izleniyor. Şölen, genç sporcuların rekabetinin yanı sıra Çanakkale Boğazı’nda unutulmaz görsel sahnelere de ev sahipliği yapıyor.

Editör: TE Bilişim