Kuruçeşme’ye ‘yat’park!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kuruçeşme sahiline teknelerin park etmesi için iskele yapacak.

İSPARK’ın işleteceği ‘Tekne Park’ 1.8 milyon TL’ye mal olacak.... İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarabya ve İstinye’ye yapılan ‘yat park’lara yenilerinin eklenmesi için düğmeye basıldı. Önce Bebek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruldu. İkinci başvuru ise Kuruçeşme için yapıldı. Hazırlanan Çevre Değerlendirme ve Etki raporu bakanlığa sunuldu.

297 metre uzunluğunda...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB’nin başvurusunu kabul etmesi durumunda lüks tekne ve yatların bağlanmısı için Kuruçeşmeye de iskele yapılacak. İSPARK tarafından yapılacak ve işletilecek iskele 297 metre uzunluğunda olacak. ‘Kuruçeşme Tekne Park’ adı verilen proje sahil kenarında 60 bin metrekareyi kaplayacak ve tek iskele yapılacak. İskelenin maliyeti ise 1.8 milyon TL tutacak.

Aylık kira ücreti 1655 euro

İstanbul’da teknelerin ve yatların bağlanacağı iskele eksikliği, kiralama ücretlerinin tavan yapmasına neden oluyor. İSPARK tarafından yapılan Tarabya ve İstinye Tekne Park alanları biter bitmez kiraya verildi. Hatta açılıştan önce 388 kapiseteli alan için 900 başvuru geldi. İSPARK tarafından işletilen bu iki iskele için en düşük ücret 12 metrelik tekneler için istendi. Yaklaşık 40 metre kare alan kaplayan bu tekneler için iskelede aylık kiralama bedeli bin 655 euro.

İstinye gibi olacak 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye Koyu’na yapılan ‘yat-park’ın kısa sürede dolması üzerine, Bebek Koyu’na ve Kuruçeşme sahiline de yat-park yapmak için çalışma başlattı.

Editör: TE Bilişim