Ümitburnu'ndan Annelere Selam

 Yarbay Altınkaya, "Bizlerin, evden uzak olduğumuz dönemlerde, çocuklarımıza hem annelik hem de babalık yapan eşlerinizin ve saygıdeğer annelerinizin anneler günü kutlu olsun"

CAPE TOWN Türk Deniz Kuvvetleri Barbaros Deniz Görev Grubu-2014 kapsamında Güney Afrika'nın Cape Town limanına gelen TCG GEDİZ personeli, evlerinden 18 bin kilometre uzaklıktan annelerine AA aracılığıyla selam göndererek, Anneler Günü'nü kutladı.

Atalarının izinden 148 yıl sonra Güney Afrika'ya gelerek Ümit Burnu'nu geçmeye hazırlanan TCG GEDİZ fırkateyni personeli, Gemi Komutanı Yarbay Altan Altınkaya katılımıyla bayrağın sancağa çekilme törenini helikopter platformunda gerçekleştirdi.

Yarbay Altan Altınkaya, törenin ardından eşlerinden, annelerinden 55 gündür ayrı olan gemi personeline konuşma yaparak, Anneler Günü'nü kutladı. Denizcilerin yılın büyük bir bölümünü ailelerinden uzak geçirebildiğini anımsatan Altınkaya, "Biz gemicilerin, denizcilerin, evlerinden uzak olduğu dönemlerde, çocuklarımıza hem annelik hem de babalık yapan saygı değer eşlerinizin, sizleri yetiştirerek bugünlere getiren saygıdeğer annelerinizin anneler günü kutlu olsun" dedi.

Daha sonra Altınkaya ve gemideki subay, astsubay, er ve erbaşlar, ailelerine AA kameraları aracılığıyla toplu şekilde el sallayarak, anne ve eşlerinin anneler gününü 18 bin kilometre uzaklıktan kutladı. Gemide görev yapan Yara Savunma Astsubayı Başçavuş Metin Saatçi, 15 yıldır gemilerde bir çok göreve katıldığını, denizcilerin kaderinin ailelerinden uzak yaşamak olduğunu vurguladı. Kendileri için önemli bir çok özel günü ailelerinden ayrı geçirdiklerini anlatan Saatçi, "Bu Anneler Günü'nde annemin, eşimin yanında bulunamadım. Gönlümüz her zaman onlarla. Onları çok seviyoruz, onların da bizi sevdiğini biliyoruz. Anneler Günü sebebiyle başta eşim olmak üzere Türkiye'deki ve dünyadaki bütün annelerin anneler gününü kutluyorum" dedi.

Bugün Türkiye'den 10 yaşındaki kızı Elçin'in gönderdiği mektubu aldığını belirten Saatçi, "Hiç beklemiyordum, benim için sürpriz oldu. Biraz da hüzünlendim. Mektupta kızım beni özlediğini yazmış. Çok sevindim" diye konuştu. İkmal Başçavuş İsmail İnce de 2 yıldır bu gemide görev yaptığını, daha önceki Anneler Günü'nde eşi ve annesinin yanında olduğunu vurguladı.

İlk defa bu kadar uzun süre ailesinden ayrı kaldığını belirten İnce, "Böyle bir günde annemin, eşimin yanında olamadığım için üzgünüm ama kutlu, tarihi bir görev. Anneler Günü, herkesin kutlu olsun. Eşime, anneme buradan çok selam söylüyorum" dedi. Makine Elektronik Astsubay Çavuş Doğukan Öğüt, 2 yıldır gemide görev yaptığını, bugüne kadarki en uzun görevde bulunduğunu belirterek, "Annemden ayrı geçirmiş olduğum ilk seyrim. Beni yetiştirip, bugünlere getirdiği için kendisine çok teşekkür ederim. Değerini bu üç aylık sürede çok daha iyi anladım. Kendisini çok özledim. Sadece bir gün değil her gün senin olduğunu biliyorum. Anneler Günü'n kutlu olsun" şeklinde duygularını ifade etti. Sıhhiye Uzman Çavuş Yasin Avcı, ailesini özlediğini vurgulayarak, "Beni bugünlere kadar getirip, büyüten anneme, ayrıca eşimin annesine selam gönderip, Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

TDGG Protokol ve Basın Halkla İlişkiler Subayı Deniz Yüzbaşı Ali Bağcı, Cape Town'daki liman ziyareti esnasında bir önemli günü daha sevdiklerinden, ailelerinden uzaklarda geçirdiklerini vurguladı. Eşinin ilk Anneler Günü olduğunu anımsatan Bağcı, şöyle devam etti: "Ege ve Efe isminde 13 aylık ikiz çocuklarımız var. Hep bundan önce hayal ederdik, ilk anneler gününü nasıl kutlayacağız, çocuklarımızla beraber nasıl olacak diye. Sonunda ilk Anneler Günü'nü bu şekilde eşimden uzakta kutladım

. Denizlerde görev yapan insanların eşleri güçlü olmak zorundalar. Eşlerinden bile daha güçlü olmak zorundalar. Çünkü normal bir zamanda bir erkeğin yapması gereken işleri kadın olarak kendileri göğüslemek durumunda kalıyorlar. O yüzden bizim icra ettiğimiz faaliyetlerin yanında gerçek kahramanlarımız eşlerimiz, annelerimizdir.

Görev nedeniyle yanlarında bulunmak istediğimiz halde bulunamadığımız zamanlar olabiliyor. Çünkü biz Deniz Kuvvetleri personeli için önemli olan şanlı Türk bayrağını dünyanın dört bir yanında şan ve şerefle dalgalandırmak. Bunun gururu, çoğu zaman en sevdiklerimizin bile önüne geçiyor." Harekat Elektronik Subayı Aysun Adatepe de Afrika'yı tamamen gezip Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Anneler Günü'nü bir çok erkek silah arkadaşının annesinden ve eşinden ayrı geçirmek zorunda kaldığına değinen Adatepe, "Tüm evlatlarının yolunu bekleyen annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Gemi personellerinin eşlerinin ve annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Gerçekten onlar için beklemesi çok daha zor" dedi. -Kardeşler aynı gemide Üstçavuş Hüseyin Rahmi Gider, Deniz Harp Okulu'nu beraber bitirdikten sonra ilk kez geçici görevle TCG GÖKSU fırkateyninden TCG GEDİZ gemisine gönderilen ağabeyi Tarık Gider ile bir arada çalışma fırsatı buldu.

Hüseyin Rahmi Gider, yaklaşık bir yıldır TCG GEDİZ gemisinde görev yaptığını belirterek, "Buradan annemin ve eşimin Anneler Günü'nü kutluyorum. İkisini de çok özledim. Yaklaşık 50 gündür ayrıyız. Buradan onlara çok selam söylüyorum. Kızımın da yanaklarından öpüyorum" dedi. Daha önce de buna benzer uzun görevlerde bulunduğunu, 4.5 aylık Somali ve 50 günlük Libya seyrine katıldığını anlatan Gider, kardeşiyle aynı gemide olmanın çok güzel olduğunu vurguladı. Gider, birbirlerine destek olduklarını belirterek, "Yurt dışında da bir çok limanda beraber gezme fırsatımız oldu. Birbirimize destek, moral motivasyonu sağlayan husus" diye konuştu.

Hüseyin Rahmi Gider'in ağabeyi Güdümlü Mermi Üstçavuş Tarık Gider, annesi ve eşini özlediğini belirterek Anneler Günü'nü kutladı. Daha önce 3 defa Somali'de korsanlara karşı yapılan BM ve NATO görevlerinde bulunduğunu anlatan Tarık Gider, iki kez 4 ay, bir kez de 7 ay seyirde bulunduğunu, Libya harekatlarına katıldığını vurguladı.

Küçüklükten itibaren kardeşiyle yapmak istedikleri, hayallerinin hep aynı olduğunu ifade eden Gider, şöyle devam etti: "Bu mesleğe de iki kardeş bu açıdan bakarak geldik. Ancak hiç birlikte çalışma fırsatımız olmadı. Fırkateyn sınıfı gemiler çok seyir yapan gemiler.

Bu nedenle ben seyirdeyken, o Türkiye'ye dönüyordu. TCG GÖKSU fırkateyninin personeliyim, ancak, bu görev için geçici olarak TCG GEDİZ'e gelerek kardeşimle beraber görev yapmaya başladım. Seyirdeyken gerçekleşen Deniz Kuvvetlerinin atamaları ile kardeşimin de TCG GÖKSU'ya atandığını öğrendik. Böylelikle ikimiz de aynı gemide olacağız."

Editör: TE Bilişim