Amerika’nın Kaliforniya açıklarında, yaklaşık 20 km uzaklıkta amatör dalgıçlık yapmak üzere denize açılan gruptan bir kişi okyanusta unutulunca, geziyi düzenleyen seyahat acentesini mahkemeye verdi. Los Angeles’taki mahkeme jürisi, amatör dalgıç mühendis Daniel Carlock’a 1,7 Milyon Dolar tazminat ödenmesine karar verdi. 2004 yılında yapılan dalgıç turunda unutulan ve o zamanlar 45 yaşında olan Carlock, 5 saat boyunca açık denizde kaldı. Orada botuyla dolaşmakta olan bir genç tarafından kurtarıldı.

Carlock, 5 saat kaldığı açık denizde posttraume geçirdiği ve sağlığına zarar geldiği gerekçesiyle dalgıç turunu düzenleyen şirketi mahkemeye verdi. Mahkemedeki ifadesinde Carlock sisli denizde dakikalarca ölüm korkusuyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Basınç dengesi probleminden dolayı gruptan ayrılan daha sonra su üstüne çıkarak ıslık ve işaretlerle kendisini duyurmaya çalışan Carlock, kurs veren kişi ve diğerleri tarafından maalesef farkedilmedi. Grup dalmaya devam etmek için başka bir bölgeye gitti. Saatler geçtikten sonra bir kişinin eksik olduğunu anladılar.

Daniel Carlock, davasıyla dalgıçlar için uygulanan güvenlik tedbirlerinin daha iyi hale getirilmesini hedeflediğini söyledi. Avukatı Scott Koepke de daha önce dalgıçların hepsinin olup olmadığının kontrolünde kesin kurallar uygulanmadığını, şimdi bu karardan sonra hem tekne kaptanlarının hem de dalgıç hocalarının bizzat herkesin olup olmadığını tek tek kontrol ettiklerini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim