Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın danışmanı Murat Doğanay ile birlikte İnebolu Limanı`nda incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı`nın bölgenin ihtiyacına cevap verebilmesi için 100-150 milyon dolarlık bir proje üzerinde çalışıldığını belirterek, projenin uygulanması şartıyla limanı özel sektöre devretmek istediklerini söyledi.
 
İnebolu Limanı`nın Türkiye`yi kuzeyden güneye kesen en önemli aksların birinin ucunda yer aldığını ifade eden Bektaş, "İnebolu`dan tüm Karadeniz coğrafyasına ulaşılabilir. Ayrıca düz bir hatla Mersin Limanı`na ulaşmak, oradan da Ro-Ro hattıyla .Afrika`nın içlerine ulaşmak mümkün. Özellikle Ekonomi Bakanlığımızın bu konuda bazı projeleri var, tasarımları var. Bu tasarımlar içerisinde İnebolu Limanı`nın da gündeme getirilmesini istedik. Bakanlığımızdan yetkili arkadaşlar, müsteşar yardımcımız başkanlığında geldiler. Limanı bölgeye elverişli hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.
 
Kastamonu Gazetesi - Vali Bektaş ve bakanlık temsilcilerine limanla ilgili detaylı bilgileri ise Kaymakam Kubilay Ant, Belediye Başkam Engin Uzuner ve Liman Başkanı Ergün Kayalı verdi.
Editör: TE Bilişim