Uluslararası yelken ustalarının bir araya geldiği ve son üç yıldır Audi’nin katkılarıyla düzenlenen 15. Göcek Yarış Haftası sona erdi.

Audi Göcek Yarış Haftası'nda büyük kupa yine Courrier du Coeur'un 15. Audi Göcek Yarış Haftasında “ Şarık Tara, Atatürk’ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası “ Courrier du Coeur isimli tekneyle yarışan Andrey Arbuzov liderliğindeki ekibin oldu.

Göcek Yat Kulübü tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ve Doğuş Otomotiv Audi ’nin desteğiyle gerçekleşen 'Audi Göcek Yarış Haftası', 19 Mayıs günü Fethiye körfezinde beyaz yelkenlerin saygı duruşu ile başladı ve siyah hüzün yüreklerde, 22 Mayıs günü D-Marin Göcek'te yapılan sade bir ödül töreniyle sona erdi.

Audi’nin 3. yılında büyük ödül yine Courrier du Coeur'un

35 yatın start aldığı 15. Audi Göcek Yarış Haftası'nda zafer C.D. Coeur teknesinin oldu. Toplam 6 yarışın gerçekleştirildiği mücadele dolu 4 gün sonunda büyük kupa; 'Şarık Tara Atatürk'ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası' Andrey Arbuzov liderliğinde yarışan C.D. Coeur teknesinin oldu.

Tamamen el yapımı ve ulusal önderimiz Atatürk'ün Bandırma Vapuru’nun bir maketi olan kupa, D-Marin Marinalar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, Audi Pazarlama Müdürü Mustafa Murat Uluer ve Göcek Yat Kulübü Başkanı Göker Tuncay tarafından verildi.

Dr. Şarık TARA’ya genç yelkencilerden teşekkür

Göcek Yarış Haftası’nda bu yıl üçüncü kez verilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası’nın sponsoru olarak etkinliği destekleyen Dr. Şarık TARA’ya, 'Yelken Sporuna Destek Teşekkür Ödülü' verildi.

Göcek Yat Kulübünün sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaşama geçirilen yelken okulundan yetişen genç yelkencilerin özenle hazırladıkları benzersiz teşekkür kupasını, Dr. Şarık TARA adına, yarışlara her yıl Cadı teknesi ile katılan ENKA Yönetim Kurulu üyesi Alp Doğuoğlu teslim aldı.

Yelkencilerin Oscar’ı Tanıl Tuncel'e

Yelken dünyasında bir ilk olan ve dünya literatürüne geçmiş denizcilerimizden Sadun Boro, Cumhur Gökova’nın layık görüldüğü, yelken dünyasının oscarı olarak kabul edilen ‘Yaşam Boyu Yelken Ödülü’ bu yıl Tanıl Tuncel’e verildi. Kelebek teknesi ile 1986-1991 yılları arasında dünyayı iki kez denizlerden dolaşan Tanıl Tuncel, dünya denizlerinde yüz bin mil kat eden ve Ümit Burnu’nu geçen ilk Türk. Kelebek teknesine 30 yıl sonra veda eden Tanıl Tuncel ‘e ödülü, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, D-Marin Marinalar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan ve Göcek Yat Kulübü Yönetim Kurulu tarafından verildi.

Beyaz yelkenlerden, siyah hüzne saygı duruşu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası gün yarışı için Fethiye Körfezi İz Kayası start hattı mevkii’ne boynu bükük seyreden beyaz yelkenler, hem yarış haftasına hem de güne saygı duruşu ile başladılar. Güney batıdan yavaş yavaş yük4

selen rüzgarlar, siyah hüznün buruk yüreklerde yarattığı acı ile doldurdu yelkenleri ve hafta boyunca gücünü hiç yitirmedi. Günün 2. yarışı, yine şamandra yarışı olarak Göcek Yat Kulübü adına düzenlendi. Yarışın son sosis etabında rüzgarın kuvvetini yitirmesine karşın, ekiplerin çoğu büyük mücadele örneği göstererek yarışı tamamlayabildiler.

İkinci gün yarışları Doğuş Grubu ve D-Marin Göcek adına

Doğuş Grubu bünyesinde D-Marin Göcek Marina işletmesinin Göcek’de faaliyete başladığı ilk gün itibarı ile çok farklı düzeye ulaşan Göcek Yarış haftasının 3. yarışı Doğuş Grubu adına düzenlendi. Hava koşullarının öngörüsünde Göcek koy içine alınan coğrafi rotalı 3. yarış Yılanlı adadan start, Kille koyu ve Domuz adası şamandraları üçgeninde gerçekleştirildi.

Orsa, apaz ve pupa seyir zengini rota, yarış ekiplerine yelken doygunluğu yaşattı. Coğrafyası yelken yarışları için biçilmiş kaftan Göcek koylarında Yılanlı ada ve Sıralıbük adası arası coğrafi sosis rotası, günün 2. yarışı olarak D-Marin Göcek adına gerçekleştirildi. Kısa rotalı bu yarış, teknelerin rüzgarı en iyi kullanan ve en iyi taktikçilerin yarışı olarak yelken yarış tarihine geçecek bir yarış oldu.

Audi kupası, 5. yarış olarak grupların en sürpriz teknelerini sevindirdi

Rakip ve ekiplerini 2 gün boyunca iyi tanıyan tekneler, Audi kupası için sürpriz bir rotada start aldılar. Göcek başlangıçlı, İz kayası dönüşlü ve Zeytinli ada sancakta koy içine giren tekneler, Yassıcalar ile Göcek Adası arasından tekrar körfeze çıkarak, D-Marin Göcek kanalından rengarenk balonlarla seyir izlentisi yüksek görüntüler eşliğinde Göcek’de finish aldılar. 3 saat gibi bir sürede 13 NM rotada heyecanlı anlar yaşanılan gün yarışında, tüm gruplarda sürpriz ekiplerin birinciliği yarışa farklı anlam kazandırdı.

Haftanın son yarışı ERGO adına düzenlendi

ERGO kupası, sadece 6. gün yarışı olarak değil, tüm haftanın overall birincileri ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor kupası galibinin belirlenmesinde çok farklı bir önem kazandı bu yıl. IRC sınıfları en iyi düzeltilmiş zamanına göre belirlenecek şampiyon için en az 4 aday tekne, heyecanla İnlice koyuna taşınan yeni parkurda start aldı. Güney batılı 8 Kts rüzgarın yardımı ile 11 NM rotayı 1 saat 27 dk. da tamamlayan C.D. Coeur ekibi, hem IRC kendi grubunda overall kupası, hem de 19 Mayıs Gençlik ve Spor kupasına hak kazanan ekip oldu.

Göcek Yat Kulübü tüm emektar ekibi, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, Yönetim Kurulu üyeleri Naci Kuriş ve Güven Turan’ın yelken okuluna federasyon tarafından bağış olarak vaad edilen 1 adet laser ve 1 adet optimist ödülü haber açıklamaları ile ortaya koydukları emeklerinin, alınterinin karşılığı hak ettikleri ödülü kazandılar.

Editör: TE Bilişim