KARİYER GÜNLERİ AKMAR HOLDİNG’İN KATILIMI İLE BAŞLADI

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından bu yıl 15.si düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri kapsamında ilk konuk Akmar Holding oldu.

Akmar Holding’i temsilen Personel Müdürü Özge Ataman ve DPA Kpt.Enis Öztürk katıldılar.

Konuşmasına AKMAR HOLDİNG’in iş yapma felsefesi ve politikası hakkında bilgi vererek başlayan ATAMAN,şirket olarak kısa süreli çalışmalara sıcak bakmayıp karşılıklı güven, anlayış ve iş ahlakına değer verdiklerini belirtti.

35 yıl önce kurulan, bünyesinde bulunan 7si yabancı bayraklı 8 dökme gemisiyle Türkiye’nin önde gelen denizcilik şirketlerinden biri olduğunu belirten Akmar Holding yetkilileri, konferansa stajyer alımıyla ilgili bilgi vererek devam etti. Personelin denizcilik sektörünün şartları el verdiği sürece kontrat bitimlerinde gemiden çekilebildiğini ve gemilerin olması gereken koşullar altında çalıştıklarını belirttiler. Kpt.Enis Öztürk,aynı zamanda eğitim departmanın sorumlusu olduklarını olduğunu gemiye çıkmadan önce zabitlerin ve stajyerlerin kısa süreli eğitime tabi tutulduklarını dile getirdi.

Şirket yetkilileri öğrencilerden gelen soruların ardından, öğrencilere kariyer planlamalarını okuldayken yapmaları gerektiğini öğütlediler ve kendilerini geliştirmelerini tekrarladılar. Staj ararken öğrencilere maddiyata göre değil de staj süresince kendilerine neler katabileceklerini göz önünde bulundurarak şirket seçimlerini yapmaları tavsiye ettiler.

Konferans sonrası Kariyer Kulübü’nün düzenlediği kokteyle katılan temsilciler ve öğrenciler daha detaylı konuşarak denizciliğin önündeki engelleri tartıştılar. Samimiyet içerisinde geçen bu konferans akabinde, bu organizasyonda bulunmalarından dolayı mutluluklarını belirten Ataman ve Öztürk bir sonraki Kariyer günlerine davet edilirlerse severek katılacaklarını söylediler.

Haberle ilgili daha detaylı fotoğrafa www.itudfkariyerkulubu.com sitesinden ulaşabilirsiniz.
 
 
Editör: TE Bilişim