ABD Dışişleri geçtiğimiz günlerde, “Türk hükümetine kaygılarımızı ilettik” açıklaması yapmıştı

TGRT Haber’de soruları yanıtlarken seçimlerin sonuçlarına ilişkin öngörülerinin sorulması üzerine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah’ın izniyle inşallah bu seçimin birincisi biz olacağız. Bize milletimiz Anayasa’yı değiştirme gücü verir mi, vermez mi bilemem. Eğer verirse Anayasa’yı değiştirmek çok daha rahat olur. Bunu söylerken ’biz tek başımıza bunu yaparız’ anlamında söylemiyorum. Biz her zaman ’kolektif aklı çalıştıracağız’ diyoruz” dedi. Yeni anayasayı her halükarda referanduma götürüp götürmeyeceklerine yönelik soru üzerine Erdoğan, önce Meclis tablosunu görmek gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Eğer 367’yi bulursak, referanduma götürmeyi gereksiz bulurum” diye konuştu.


Şifre mifre hikaye
YGS ile kopya iddialarının sorulması üzerine Erdoğan “Aldığım bilgi, kesinlikle kopya olmadığı noktasındadır. Ben ikna oldum. Bu şifre mifre, falan filan bunların hepsi hikaye” diye konuştu.

Son zamanlarda “Amerika devreye giriyor” diye bazı dedikodular dolaştığını belirten Erdoğan, “Amerika kalkıp da bizden ’Mavi Marmara’yı göndermeyin’ diye bir talepte bulunmadı şu ana kadar. Böyle bir şey söz konusu değil” dedi. İsrail’in 2007’de Hamas’ın iktidara gelmesinden beri Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmak için geçen yıl bu bölgeye giderken İsrail’in saldırısına uğrayan “Mavi Marmara” gemisi, ay sonunda aynı rota için yeniden demir almaya hazırlanıyor. 31 Mayıs 2010’daki saldırıda dokuz kişinin ölümüne sahne olan Mavi Marmara’ya Avrupa ve ABD’den de katılacak 14 gemi de eşlik edecek. Gemiler hazırlıklarına devam ederken, filonun hareketini engellemek isteyen ABD, geçtiğimiz hafta “Türk hükümetine kaygılarımızı ilettik” açıklaması yapmıştı. ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner ise “Ablukayı delme girişimlerinin doğurduğu risklere dair kaygılarımızı belirttik” demişti.

Editör: TE Bilişim