Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nun ev sahipliğini yapacağı, Dünya Sualtı Federasyonu (CMAS) organizasyonu “13.CMAS DÜNYA SUALTI FOTOĞRAF ŞAMPİYONASI”, 26‐31 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Türkiye’nin dünyaca tanınmış tatil beldelerinden Bodrum’da gerçekleştirilecektir. Önceki yıllarda Estartit/İspanya’da, Maritus’ta, Jeju/Güney Kore’de gerçekleştirilen şampiyonanın Türkiye’deki hazırlıkları, TSSF Başkanı Sayın İnkılap Obruk ve Organizasyon Komitesi Başkanı Sayın Soner Yarkın yönetiminde yürütülmektedir.

Türk Milli Takımını; yarışmacı Sayın Orhan Aytür ve dalış eşi Sayın Asım Dumlu, yarışmacı Sayın Kerim Sabuncuoğlu ve dalış eşi Sayın Birkan Babakol temsil edecektir. Türk Milli Takım Kaptanı Sayın Bedri Sincar’dır.

Şampiyonada, toplam 25 ülke yarışacak olup; ülkelerini temsilen katılacak yarışmacılar aşağıda listelenmiştir;

Yarışma kapsamında bir (1) gün antrenman dalışı, iki (2) gün yarışma dalışı yapılacaktır.

Yarışmacılar, yarışma dalışlarında çekecekleri fotoğrafları, “Balık, Yakın Çekim, Temalı Yakın Çekim, Modelsiz Geniş Açı, Modelli Geniş Açı” olarak belirlenen kategorilerde, seçici kurulun oylamasına sunacaklardır. Seçici Kurul, çeşitli ülkelerden katılacak yedi jüriden oluşacaktır. Yapılacak olan kapalı oylama ardından finale kalan fotoğraflar, tarihi bir mekân olan Bodrum Kalesi içinde yer alan 1500 kişilik Amfi Tiyatro’da halka açık olarak, özel bir yazılım eşliğinde değerlendirilecek ve dereceye giren fotoğraflar belirlenecektir.


 

Editör: TE Bilişim