Türkiye'de denizcilik eğitimi alan tüm öğrencilerin ve denizcilik sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların buluşma noktası olan 1999 yılından bu yana her yıl Denizci Öğrenciler Derneği(DÖDER) bünyesinde düzenlenen Denizkızı Kongresi "12.Ulusal Denizkızı Kongresi" ismiyle, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü hamililiğinde, İstanbul Üniversitesi Denizcilik Kulübü tarafından 29-30 Nisan 1 Mayıs 2011 tarihlerinde Kefaluka Resort Oteli'nde düzenlenecektir. 12.Ulusal Denizkızı Kongresi Türkiye’deki denizcilikle ilgili devlet erkânının, sektörde hizmet veren kuruluşların, denizcilikle ilgili eğitim veren tüm kurumlardaki öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin katılımıyla bu yıl da öğrencilerin denizcilik sektörüne bir bakış açısı sunacağı sektör sorunlarına farkındalık yaratacakları bir kongre olarak hayata geçecektir.

DENİZKIZI kongreleri bugüne dek, tüm denizcilik öğrencileriyle, denizcilik kurumları arasında karşılıklı anlayış ve işbirliğini sağlamaya yönelik, fikir üretmek üzere çalışmalarını sürdürmüştür.

Kongrenin amacı; denizcilik eğitimi alan öğrencilerin yetkili kişiler tarafından bilgilendirilmesi, öğrencilerin düşüncelerini paylaşması ve Türkiye'deki denizcilikle ilgili kurumların bilgi paylaşımında bulunmasıdır. Bu yıl düzenlenecek olan 12.Ulusal Denizkızı Kongresi’ne yaklaşık 20 Üniversite, 10 Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve denizcilik sektöründen birçok kurum ve kuruluşun davet edildiği ve kongreye en büyük desteğin “Bodrum Deniz Ticaret Odası” dan geldiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim