Ekonomik krizdeki Yunanistan'da işadamları da ellerindeki gayrimenkulleri satmaya başladı. Bu gayrimenkuller arasında adalar da bulunuyor. Dünya genelinde ada satanların ilan verdiği 'privateislandsonline' adlı internet sitesinde, satılık 12 Yunan adası yer alıyor.

FİYATLAR UCUZ
Sitedeki ilanlarda, çoğunluğu imara ve turizme açık olan adalardan 6'sının fiyatının, alıcının talebine göre belirleneceği, pazarlığa tabi olduğu belirtiliyor. Adaların fiyatı 1.5 milyon eurodan başlıyor, 15 milyon euroya kadar ulaşıyor. Yunanistan'a en yakın merkezlerden olan Marmaris'teki emlakçılar, Yunan adalarının fiyatlarının kelepir olduğunu söyledi.

YAPILAŞMAYA AÇIK
Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş, "Marmaris'te 2 satılık ada var. Biri 11 dönüm ve 16 milyon euro. Diğeri de 20 dönüm ve 17 milyon euro. Üstelik Türk adaları yapılaşmaya kapalıyken Yunan adalarının çoğu ise hem yapılaşmaya hem de turizme açık. Dolayısıyla, söz konusu fiyatlar düşük değil kelepir" dedi. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı İlhan Açıkgöz ise, özellikle içerisinde lüks bir otel ve golf sahasının bulunduğu 494 dönümlük Küçük Amargos adasının 6 milyon 100 bin euroluk fiyatına şaşırdığını söyledi. Emlakçılar birçok Türk yatırımcının adalarla ilgilendiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim