Kanada'daki 12 Mahsur Gemici Türkiye'ye Dönecek

Phoenix Sun isimli gemiyi tamir için geldikleri Kanada'da, maaşlarını alamadıkları için mahsur kalan 12 Türk gemici Türkiye'ye dönüyor.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliğinden başkatip Serkan Özdemir ve sekreter Burak Toprak, Sorel'e giderek gemicilerin sorunlarını dinledi. Gemiye gıda yardımı da götüren Özdemir, yaptığı açıklamada, 12 kişinin 21 Eylül'de Airtransat Havayolları'nın İstanbul seferiyle Kanada'dan ayrılacağını söyledi. Kaptan Semih Özkan'ın, maaşlarını alamamaktan dolayı mağdur duruma düştüklerini, 12 kişilik ekibin eylül ayı dahil üç aylık toplam alacağının yaklaşık 105 bin dolar olduğunu anlattığını belirten Özdemir, konunun Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nda (ITF) dava edildiğini kaydetti.

Özdemir, şu bilgileri verdi:

"Montreal'de görülecek davada tanık olarak ifade verecek 12 vatandaşımız, Türkiye'de bulunan ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve borçlarını ödeyemediklerini, bu nedenle ciddi mağduriyet yaşadıklarını, bu dönemde ailelerine devletimizin yardım elini uzatmasından müteşekkir kalacaklarını kaydetmiştir. Kaptan Özkan, mahkemede ifade verdikten sonra Airtransat adlı havayolu şirketinin seferiyle 21 Eylül'de Montreal'den İstanbul'a hareket edeceklerini, tek dileklerinin maaşlarını alabilmek olduğunu ifade etmiştir."

Öte yandan olayın kamuoyuna yansımasından sonra, basının görüşme taleplerini geri çeviren Menpas firmasından açıklama yapıldı. Açıklamada, gemicilerin iddiaları yalanlanarak, amaçlarının federasyona başvurarak daha fazla para kazanmak olduğu savunuldu. Gemicilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı belirtilen açıklamada, yetkililerin de olayı daha fazla büyütmeden bu kişileri ülkelerine gönderme tavsiyesinde bulundukları kaydedildi.

Editör: TE Bilişim