12 büyük limanın özelleştirmesine başlanacak.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı, 12 büyük limanın özelleştirilmesine olanak verecek yasal düzenlemeyi, önümüzdeki günlerde parlamentoya getirecek. Partilerin incelemesine sunulan düzenleme, limanların özelleştirilmesi önündeki engelleri ortadan kaldıracak.

Ekonomik krizden çıkış için yatırımcıları çekmeye çalışan Atina, liman özelleştirmelerine hız veriyor. Bunun için Denizcilik Bakanlığı, ülkenin 12 büyük limanının özelleştirilmesi konusunu gelecek günlerde meclise taşıyacak. Özelleştirme ile ilgili yasal düzenlemelerin, girişimleri kilitleyen konuları açması hedefleniyor. Bu sayede, hisse devri ya da işletme haklarının satılması da mümkün olacak. Düzenlemenin tamamlanmasının ardından, özelleştirmeler Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAIPED) tarafından yönlendirilecek. Yatırımcıların, Şubat sonuna kadar liman özelleştirilmelerine dair stratejik bilgilere sahip olacağı belirtiliyor.

Gruplandırılacak olan 12 liman, birbiriyle ilişkili 4 yönetim sistemi tarafından kontrol edilecek. Sisteme göre limanlar Attika Liman Ağı, Güney Yunanistan Liman Ağı, Batı Yunanistan Liman Ağı ve Heraclion Limanı şeklinde gruplandırılacak. Özelleştirilecek limanlar arasında Pire, Selanik, Volos, Kavala, İgoumenitsa, Korfu, Lavrion, Elefsina, Rafina, Dedeağaç ve Patra yer alıyor.

Yatırımcıların ilgi gösterdikleri limanlar arasında ise Selanik ticari konteynır merkezi ve Pire’de Kruvaze Limanı ile gemi tersaneleri bulunuyor.

Editör: TE Bilişim