Akçay'da Hamsi Şenliği

Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde Körfez Karadenizliler Derneği, 12 bin 500 kişiye 6 ton hamsi dağıttı.

Körfez Karadenizliler Derneği, 12 bin 500 kişiye 6 ton ekmek arası hamsi dağıttı. 120 metre uzunluğundaki mangalın başında hamsi kapma yarışı yaşandı. Körfez Karadenizliler Derneği tarafından, Edremit Körfezi'ndeki Karadenizliler ile Akçay Belediyesi'nin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda '7. Hamsi Şöleni' düzenlendi. Protokol mensupları, kortej yürüyüşü yaparak Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı ve Balıkesir Belediye Bandosu tarafından karşılandı.

Belediye Bandosu, meydanda toplanan binlerce kişiye küçük bir konser verdi. Protokol mensupları, mangalların başına giderek pürmüzle hep birlikte mangalları ateşledi. Bu arada, yerel sanatçıların katılımıyla gün boyu sürecek olan müzik şöleni başlatıldı. Çalınan müzikler eşliğinde çok sayıda Karadenizli horon tepti, oyunlar oynadı. Pazar gününü fırsat bilen bölge halkı da şenliklerin keyfini çıkarttı. Hazırlanan 6 ton hamsi, kurulan 120 metre uzunluğundaki mangallarda pişirildi ve Karadenizliler tarafından halka ekmek arasında dağıtıldı. Binlerce vatandaş, hamsi alabilmek için saatlerce mangalların başından ayrılmadı.

Zaman zaman izdiham yaşandı.

Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, ''Hamsi Şenliği mükemmel gidiyor, bugüne kadar Hamsi şenliğini Dernek Binamızda düzenledik 7.sini 7 kere Maşallah olarak Körfez Sahillerinde yapmaktan gurur duyuyoruz müthiş bir katılım var, Hamsi taze, 81 ili bir araya toplayarak kaynaşmak, güzel bir etkinliği meydana getirmeye çalışıyoruz.'' dedi.

Editör: TE Bilişim