1100 çeşit balık ve deniz canlısı bu akvaryumda     
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce temeli 2003’te atılan daha sonra projesi yap-işlet-devret modeliyle yapımına hız verilen Florya Deniz Akvaryumu’nun inşaatı son aşamaya geldi.

100 dönümlük arazi üzerinde, balık iskeleti şeklinde inşa edilen akvaryumda 1100 çeşit balık ve deniz canlısı sergilenecek. 2009’un ilk aylarında açılması planlanan akvaryumda, ilk projeden farklı olarak alışveriş merkezi, otel, kongre ve eğlence merkezleri de yer alıyor.

Akvaryumu yap-işlet-devret modeliyle inşa eden İstanbul Akvaryum A.Ş., akvaryumu 30 yıl boyunca işletecek. Şirket, Büyükşehir Belediyesi’ne her yıl 4.5 milyon YTL kira ödeyecek. Yoldan tek kat, denizden iki kat görünen akvaryumun ana tasarım teması, dünya denizlerini birbirine bağlayan boğazlar olarak belirlendi.

Karadeniz, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, Ege, Akdeniz, Cebelitarık Boğazı, Süveyş Kanalı, okyanuslar, Panama Kanalı, batık gemi, mercan tankı, yağmur ormanları, kafeler, restoranlar ve teraslar ile 1100 metrelik gezi serüveni planlandı. Çeşitli büyüklüklerde 64 tankın bulunduğu akvaryumda, çocuklar için iki eğitim salonu bulunacak.

 

Editör: TE Bilişim