11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şûrası bugün başlıyor
      
11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şûrası; 5-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 5 Eylül Perşembe Günü Saat 10:00’da başlayacak.
 
Hava, deniz, kara ulaşımı ile boru hatları ve haberleşmenin de görüşüleceği Şûra, “Dünyanın bilgi, birikim ve donanımının paylaşılması işlevini yerine getirmekle kalmayacak, 2023 ve sonrası için hazırlanan hedeflere bilimsel argüman desteği sağlayacak” . 
 
Uluslararası niteliğe sahip olan Şûrada ilk gün, Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı’nda “Ulaşım ve İletişimin Geleceği” masaya yatırılacak.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’mızın gerçekleştirildiği bu etkinlik hakkında verilen bilgilerde “Özellikle dünyanın çevresinde döndüğü ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanlarında yaşanan baş döndürücü gelişmeler; enternasyonal istişareyi ve fikir teatisini elzem kılmaktadır” deniliyor. Havayolları, denizcilik, demiryolları ve karayollarında cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının yapıldığı vurgulanan Şûra ile ilgili açıklamada, yapılacak oturumlar da kamuoyuna açıklanıyor.
 
Eşzamanlı paneller
 
Açılışında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün de yer alacağı 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şûrası’nın 2. Günü olan 6 Eylül Cuma günü, ulaşım modelleri esas alınarak eşzamanlı paneller gerçekleştirilecek.
 
Bu paneller, Karayolu, Demiryolu, Denizcilik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Haberleşme, Kentiçi Ulaşım ve Boru Hatları şeklinde 7 başlıkta ve 7 salonda yapılacak.
 
 

 
Editör: TE Bilişim