İzmir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, Denizli'den getirdikleri tarihi eserleri satmak isteyen 2 kişi, çok sayıda tarihi eserle birlikte yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında, H.D. (32) ve A.H. (29) adlı kişilerin Denizli'den çok sayıda tarihi eser getirerek İzmir'de satmaya çalışacaklarını belirledi.
İzmir-Manisa karayolu üzerinde önlem alan polis, şüphelilerin bulunduğu aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, farklı dönemlere ait 105 adet tarihi eser ele geçirildi. H.D. ve A.H. de gözaltına alındı. İzmir Müze Müdürlüğü yetkilileri, el konulan tarihi eserler üzerinde inceleme yaptı. İncelemede, 13 adet klasik Helenistik döneme ait bronz sikke, 21 adet Roma dönemine ait bronz sikke, Bizans dönemine ait 13 sikke, dönemi belirlenemeyen bronz 38 sikke, 1 adet bronz ok ucu ve 1 bronz cımbızın 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında olan orijinal tarihi eser olduğu, 18 adet bronz objenin ise etnografik eser olduğu tespit edildi. H.D. ve A.H. adlı zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cihan
Kaynak: cha