İstanbul'da yaşayan Çankırılılar'ın kurduğu "Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı" Başkanı Kaptan Mustafa Can ve beraberindeki 101 Yaran Başkent'e tabir yerindeyse adeta bir 'çıkartma' gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 102'nci yılının kutlandığı 27 Aralık Pazartesi günü Başkent'e gelen 'Çankırı Yaranları' Ata'mızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de ziyaret ederek mozolesine çelenk koydular ve Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Başkan Can, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygularını şöyle dile getirdi:

"Çankırı Vakfı olarak, Büyük Atatürk’ü Ankara’ya gelişinin 102’nci yılında 102 Çankırılı yarenimizle beraber ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’de ziyaret ettik.

Atamızın mozolesine çelenk bıraktıktan sonra Anıtkabir Özel Defterini imzaladık.

Geleceğe not olarak gördüğüm yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedi liderimiz Atatürk!

İşaret ettiğiniz yüksek ülküye ulaşmak adına dinlenmemek üzere yürüdükleri için yorulmayan 102 Çankırılı öğrencimizle beraber, Arkara’ya gelişinizin 102’nci yılında, huzurunuzda bulunuyoruz.

Biz; Cumhuriyeti emanet ettiğiniz fikri hür, vicdanı hür genç yarenler olarak ömrünüz pahasına kurtardığınız Türk yurdunu, sizi rehber edinerek, medeni dünyanın da üzerine çıkarabilmek için sürekli çalışıyoruz.

Nasıl ki ninelerimiz, dedelerimiz sizin yaktığınız bağımsızlık ateşine, İnebolu'dan Ankara'ya uzanan İstiklal Yolu'nda kar kış; yağmur çamur demeden alev taşıdılarsa, bizler de bugün çocuklarınız olarak göreve her zaman hazır kıvılcımlar olduğumuza huzurunuzda ant içiyoruz.

Ankaralı Seymenlerle beraber Çankırılı yarenler de burada.

Rahat uyuyunuz!

Kapt. Mustafa Can

Çankırı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

anitkabir-01.jpg

kaptan-can-anitkabir-resim-012.jpg

Editör: TE Bilişim