1000 denizci İstanbul’da buluşuyor

Dünya feribot işletmecilerini çatısı altında toplayan tek örgüt olan Uluslararası Feribot İşletmecileri Birliği’nin (Interferry) 34’üncü konferansı bu yıl İstanbul’da düzenleniyor.

Uluslararası Feribot İşletmecileri Birliği'nin (Interferry) yaklaşık 30 yılı aşkın tarihinde ilk kez bir Türk yöneticinin, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'un oybirliği ile başkanlığa seçilmesiyle başlayan süreç, Türkiye'yi denizcilerin buluşma noktası haline getirdi. Interferry'nin Genel Kurulu niteliğindeki konferans, 14-17 Ekim 2009 tarihleri arasında, İDO'nun evsahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek. Konferansa, 25 ülkeden bini aşkın üst düzey şirket yöneticisi katılacak.

Dünya denizcilik sektörüne yön veren şirketlerin üst düzey yöneticilerini İstanbul'da ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Interferry Başkanı ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, “Çeşitli ülkelerin üst düzey şirket yöneticisinin Türkiye gelmesi, ülkemiz açısından gurur kaynağı olduğu kadar, Türkiye' nin tanıtımı için de bulunmaz bir fırsat yaratmaktadır” dedi.

Bu büyük organizasyonun Türkiye'de gerçekleştirilmesinde, son yıllarda gösterdiği hızlı atılımlarla “Dünyanın En Büyük Yolcu Taşımacılık Şirketi” haline gelme başarısını gösteren İDO'nun uluslararası saygınlığın önemli rolü olduğuna dikkat çeken Paksoy, 2009 Interferry İstanbul toplantısını, İDO'nun uluslararası düzeyde gördüğü takdirin somut bir kanıtı olarak değerlendirdiğini söyledi.

Paksoy: “Hızlı adımlarla ilerliyoruz”

Interferry Başkanı ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Interferry Başkanlığı ile denizcilerin bu büyük buluşmasına İstanbul'da ev sahipliği yapabiliyor olmamız, ülkemizin dünya denizcilik sektöründeki algısı ve değişen konumu açısından büyük önem taşıyor. '2009 Interferry İstanbul' ile dünya denizciliğinin kalbi kentimizde atacak. Bu büyük organizasyon ülkemizin tanıtımı açısından da önemli fırsatlar sunuyor. Interferry, büyük bir işletme yapısını çatısı altında barındıran, sektörün tek örgütü. Bu prestijli oluşum, Uluslararası Denizcilik Örgütü İMO'da 'Danışman', Avrupa Birliği nezdinde ise 'Gözlemci' statüsünde bulunuyor. Bu yanıyla Türk denizcilik sektörünün dünyadaki yeri ve gücü açısından yıllardır özlemini duyduğumuz noktaya hızlı adımlarla ilerliyoruz. 2009 Interferry İstanbul buluşmasını bu perspektiften değerlendirmek gerekir.”

Ahmet Paksoy, 100 milyon yolcu ve 6,5 milyon araç taşıyan İDO'nun “Dünyanın En Büyük Yolcu Taşımacılık Şirketi” unvanı ve sahip olduğu know-how ile uluslararası platformda başarılarıyla kabul ve takdir gördüğünü belirterek, bu yanıyla “örnek oyuncu” olan İDO'nun atmış olduğu adımları, markalaşmaya dönük önemli bir süreç olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

2009 Interferry İstanbul: “Zor Zamanlarda Doğru Rotayı Seçmek”

2009 Interferry Konferansı'nın bu yılki ana teması 'Zor Zamanlarda Doğru Rotayı Seçmek'. Bu ana başlık altında; başta ekonomik krizin feribot ve deniz taşımacılığı sektöründe yarattığı etkiler, operasyon ve risk yönetimi, petrol fiyatları, çevre sorunları ve yerleşim alanlarına yakın seyir güvenliği ile uluslararası taşımacılık kuralları gibi önemli konular masaya yatırılarak, denizcilik alanında yeni açılımlar değerlendirilecek.

Toplantıya, dünyanın önde gelen gemi mimari tasarım şirketlerinden Ellit Bay Design Group Kurucusu John Waterhouse, uluslararası taşımacılık sektöründe dünyanın uzmanlaşmış en önemli bankası olan DVB'in ( Deutsche Verkehrs Bank) üst düzey temsilcileri, İsveç'in en büyük Ro-Ro taşımacılık şirketi Stena RoRo, Kanadalı feribot şirketi BC Ferry Services Inc ile güç ve özdevinim teknolojilerinde bir dünya lideri olan ABB Industry Oy Power Electronics'in yanı sıra pek çok sektör lideri kişi ve kurum katılıyor.

2009 Interferry İstanbul, dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz döneminde yeni pazar arayışlarını sürdüren Türk denizcilik şirketlerinin, sektörün uluslararası temsilcileriyle İstanbul'da biraraya gelme şansına kavuşması açısından da özel önem taşıyor.

Editör: TE Bilişim