“100 Soruda Tehlikeli Madde ve Taşımacılığı Kitabı Çıkıyor”

100 Soruda Tehlikeli Madde ve Taşımacılığı Kitabı 30 Nisan’da çıkıyor.

Tehlikeli Madde Platformu’nun hazırladığı kitap, 30 Nisan’da ücretsiz dağıtılmaya başlanıyor.

Tehlikeli Madde sektörü çalışanlarının TMP web sitesi üzerinden sorduğu sorularla oluşturulan kitap, TMP Danışma Kurulu üyeleri tarafından seçilerek cevaplandı. 10.000 adet basılacak olan kitap, aynı zamanda e-kitap olarak da yayınlanacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da ön yazı ile desteklediği kitap, tehlikeli madde üreten, kullanan, depolayan ve taşıyanlardan ambalaj ve kimya sanayine kadar birçok sektörü kapsıyor.

Sektörde önemli bir bilgi eksikliği olduğunu ve Tehlikeli Madde Platformu olarak hazırlayacakları yayınlar ve projelerle bilgi eksikliklerini giderme amacında olduklarını ifade eden Danışma Kurulu Başkanı Cankat Hurmoğlu, 2010’dan itibaren yürürlüğe girmesi planlanan “Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Yönetmeliği” ile ilgili firmaların işleyişlerinin önemli ölçüde değişeceğini kaydetti.

Tehlikeli Madde Platformu çatısında kurulan alt komisyonlarla projelerine hız verdiklerini açıklayan Başkan Yardımcısı Rüçhan Derici ise, 2009 yılı içerisinde sektöre büyük fayda sağlayacak 3 proje bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Tehlikeli Madde Platformu Hakkında:

1 Aralık 2008 tarihinde kurulan Tehlikeli Madde Platformu, www.tehlikelimaddeplatformu.org sitesinde sektöre yönelik makale, sunum ve mevzuatı ücretsiz olarak üyeleriyle paylaşıyor.

Dünyada bir ilki gerçekleştirerek Tehlikeli Madde Sektörünü bir araya getiren TMP, çalışmalarına yeni başlamasına rağmen T.C Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmekte ve Almanya IHK’ sı tarafından örnek gösterilmektedir.. Danışma Kurulu Üyeleri ise Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği, Uluslar arası Nakliyeciler Derneği, Mesleki Eğitim Verenler Derneği, Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Treyler Sanayicileri Derneği yetkililerinden oluşuyor.

Tehlikeli Madde Platformu’nun 438 üyesi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim