Yıl Sonuna Kadar 10 Kurtarma Gemisini Hizmete Koyacak

Bir donanma yetkilisinin ifade ettiğine göre, Rus Donanması deniz kurtarma özelliğini arttırmak için bu yıl sonuna kadar 10 gelişmiş arama-kurtarma gemi ve teknesi alacak.  

Sıkıntıdaki  denizaltı ve gemileri  kurtarmak için güvenilir araçlardan yoksun Rus Deniz Kuvvetleri için, yeni gelişmiş arama-kurtarma gemileri teslimi  hayati önem taşımakta.

Deniz Kuvvetleri arama-kurtarma hizmetleri komutanı Kaptan Damir Shaikhutdinov "Igor Belousov" kurtarma gemisi ve "Viktor Konetsky" kurtarma römorkörü inşaalarının tamamlanmakta olduğunu belirtti.

Shaikhutdinov'a göre, Baltık Filosu dört gelişmiş kurtarma botunu alacakken, çok amaçlı 3 kurtarma gemisi de Karadeniz Filosunda hizmete girecek. Hazar Filosu ise çok yakında bir SB-45 kurtarma botuna sahip olacak.

2000 yılındaki Kursk nükleer denizaltı trajedisinden bu yana,(Rusya 108 metre derinlikte okyanus tabanı üzerinde gömülü gemiye ulaşmak için Norveçli dalgıçların yardımına güvenmek zorunda kalmıştı) Rus Deniz Kuvvetleri bir dizi yabancı yapımı derin deniz ekipmanları almıştı.

Şu anda, bütün Rus filolarında  İngiliz yapımı Panther Plus ve  sualtında gidebilir Tigerlar  hizmet veriyor.

Editör: TE Bilişim