Hayaller Gerçek Oldu

Denizcilik Öğrencileri Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı 1.Denizkızı Kongresi görkemli bir şekilde yapıldı.

DÖDER ve Piri Reis Üniversitesi’nin öncülüğünde düzenlenen 1.Denizkızı Kongresi’ne Türkiye’den ve Dünyadan çok sayıda denizcilik öğrencisi ve eğitimcisi katıldı.
 
Eğitimin Önemi

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, törende yaptığı konuşmada “Her şeyin başı eğitimdir”dedi. Denizlerde meydana gelen kazaların büyük çoğunluğuna insanların neden olduğunu belirten Naiboğlu, “Denizciliğin gelişimi için gemi adamlarının gelişimine büyük önem vermeliyiz. Nitelikli gemi adamı ihtiyacı ilerleyen yıllarda aratacak. Zabitan açığı arttıkça gemi personelinin üzerindeki yük de artacak.”dedi.
 
Naiboğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizim amacımız sadece Türkiye’ye değil yabancı devletlerin filolarını da gemi adamı yetiştirmek. Denizcilik eğitimi veren okulların sayısının artmasından rahatsızlık duyulmamalı. Bu iş olanaklarını daraltmaz. Tam tersine fayda sağlar. Eğitim kurumlarınız IMO standartlarında. Ayrıca EMSA’nın uzun süredir yaptığı denetimlerden eksiksiz çıktık. Denizcilik eğitimimiz AB onaylı. Denizcilik Müsteşarlığı olarak biz gençler sayesinde yeni ufuklara yelken açıyoruz.”
 
"Gençlere Güveniyoruz"

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Osman Kamil Sağ da konuşmasında kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Sağ, kongrede 237 yabancı konuğun yer aldığını belirtirken bunların 176’sının öğrenci 61’nin de akademisyen olduğunu kaydetti.
 
Sağ açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bu kongre tamamen öğrencilerin girişimiyle yapıldı. Biz de kendilerine dışarıdan destek olmaya çalıştık. Biz kendilerine çok güveniyoruz. Bu eşsiz bir organizasyon. Bütün öğrenciler ellerinden geleni yapmıştır.”
 
Sağ konuşmasında kısa bir süre önce kaybettiği babasını rahmetle anarken kendisini bu acı gününde yalnız bırakmayanlara da teşekkür etti.
 
"Çıkar Peşinde Koşmadık"

Organizasyonun düzenlenmesinde arkadaşlarıyla beraber büyük bir çaba harcayan DÖDER Başkanı Başar Beyazoğlu, birlik ve beraberliğe duydukları ihtiyaca dikkat çekti. Beyazoğlu, 11 yıllık geçmişi olan DÖDER’in en büyük öğrenci derneği olduğunu ifade ederken “Aktiviteler, seminerler ve kongreler düzenliyoruz. Sektöre katkı sağlamaya çalışıyoruz. Osman Kamil Sağ hocamız bize bir büyük olarak yol gösterdi. Bizim hayallerimizin gerçek olmasına yardımcı oldu. Bizim programımızı tüm dünyaya duyurdu. Hayaller gerçek oldu. Hedefimiz çok netti.” Şeklinde konuştu.
 
Beyazoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “ Ben önümüzdeki yıl gemilerde olacağım. Yine de sizleri hiçbir zaman unutmayacağım. Mutlu anlarımız oldu, mutsuz zamanlarımız oldu. Ama hiçbir zaman kişisel çıkarların peşine düşmedik. Biz aramızdaki farklılıkları, güzellikleri ortaya çıkarsın diye kullandık.”


KONUYLA İLGİLİ DENİZHABER'İN ÖZEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ: Denizcilik Öğrencileri İstanbul'da Buluştu...

 

Editör: TE Bilişim