Manavgat Belediye Meclisi, Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu'na Belediye Hastanesi binasının Anadolu Üniversitesi'ne tahsis edilmesinde inşaat müteahhidi ile ihale tasfiyesi konularında tam yetki verdi. Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar ile Anadolu Üniversitesi'nin Manavgat'ta bölüm açmasının önündeki engel kalkmış oldu.
Manavgat Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 maddesi gereği Belediye Hastanesi inşaatının Anadolu Üniversitesi'ne tahsis edilmesi gündemiyle olağanüstü toplandı. Toplantıda Belediye Hastanesi inşaatının müteahhidi ile ihalesinin tasfiyesi hususunda Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu'na yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Hastane yerinin imar planı değişikliği ile eğitim tesisi alanı olarak değiştirilmesi ise oy birliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.

Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, Anadolu Üniversitesi'nin başta Arkeoloji, Rus Dili Edebiyatı, Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu, Güverte, Tekne Bakım ve Onarım ile Sivil Havacılık bölümlerinin açılmasıyla ilçenin çehresinin değişeceğini söyledi.

Halimoğlu, "Anadolu Üniversitesi'nin ilçemizde bölümler açmasını destekliyoruz. 30 dönüm üzerinde bulunan Manavgat Belediyesi Hastanesi inşaatının Anadolu Üniversitesi'ne devredilmesiyle ilgili yasal prosedürleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Zaten 25 meclis üyesinin hepsi Manavgat'a yapılacak olan eğitim çalışmalarını destekliyor." diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Anadolu Üniversitesi'nin Manavgat'ta 6 bölüm açacak olmasının tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Böyle bir fırsatı Manavgat halkının çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Türkoğlu, Anadolu Üniversitesi'nin bölgede su altı arkeoloji müzesinin altyapısını oluşturmak için 1 milyon liraya simülatörlü gemi alacağını kaydetti. Üniversitenin 6 bölüm açmasıyla ilçede 2 bin öğretim üyesinin görev yapacağına değinen Türkoğlu, bunlardan 100'nün profesör olacağını ifade etti.

Manavgat'a üniversitenin bölümlerinin açılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve Rektör Davut Aydın'ın 2 defa ilçeye gelerek yerinde inceleme yaptığını dile getiren Türkoğlu, "Bilindiği üzere Anadolu Üniversitesi çok kapsamlı bir üniversitesi. Daha önce de Eskişehir'de kendi coğrafyası sınırlarına yakın illerde Dumlupınar, Kocatepe ve Bilecik Üniversite'lerinin kurulmasına öncülük etti. İlçeye sadece Denizcilik Fakültesi açılması bile Manavgat'ı ihya eder." diye konuştu.


"SU SPORLARINDA MANAVGAT'I DÜNYADA CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Manavgat'ı su sporlarında cazibe merkezi yapacaklarını vurgulayan Türkoğlu, ilçede ırmakla denizin birleştiği alanda başta kano, kürek ve yelken sporlarının yaygınlaşması için takımlar kuracaklarını kaydetti.

Türkoğlu, yelken, kano ve kürek takımlarının kurulmasıyla ilgili bayram tatili sonrası okul müdürleri ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'yle çalışma yapacaklarını dile getirdi

Editör: TE Bilişim