Toplam değeri 1 milyar doları bulan yatlar Uluslararası İstanbul Boatshow’da görücüye çıktı.

Fuarda bu yıl Rusya’dan Meksika’ya kadar 36 ülkeden ziyaretçi ağırlayacaklarını söyleyen NTSR Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu, “İstanbul Boatshow, bu yıl büyüyerek 150 bin metrekare alana ulaştı” dedi.

TÜRKİYE’nin deniz üzerinde düzenlenen tek Boatshow Fuarı olan Uluslararası İstanbul Boatshow, Marintürk İstanbul City Port-Pendik’de 32’nci kez kapılarını açtı. Tekne tutkunlarına, beğendikleri tekneleri hemen test etme olanağı veren İstanbul Boatshow, bu yıl büyüyerek 150 bin metrekare alana ulaştı. Boyları 3 metre ile 50 metre arasında değişen 380 mega yat, motor yat, yelkenli tekne ve katamaranların 2013 ve 2014 modellerinin görücüye çıktığı İstanbul Boatshow, 80 bin deniz tutkununu misafir etmeyi hedefliyor. 1 milyar dolar değerindeki teknelerin sergilendiği Uluslararası İstanbul Boatshow, bu yıl Rusya’dan Meksika’ya kadar 36 ülkeden ziyaretçi akınına uğrayacak. 

ZENGİNLERİN SON GÖZDESİ

2012’de Mega Yat üretiminde dünyada 3’üncü sıraya yerleşen Türkiye’nin 2014 yılı hedefinde mega yat üretiminde yüzde 30 artış bulunuyor. NTSR Fuarcılık Başkanı Serkan Tığlıoğlu, İstanbul Boatshow’a son 2 yıldır gelen yabancı ziyaretçi profilindeki zenginliğin Türkiye’nin mega yat üretiminde 2014’de Hollanda’yı bertaraf edip dünyada ikinci sıraya oturacağını söyledi. Bu yıl 32’incisi düzenlenecek olan İstanbul Boat Show Fuarı’nın Türkiye’deki en büyük ve ticaret hacmi en geniş fuar olduğunun altını çizen Serkan Tığlıoğlu; “Türkiye, şu anda Arap ülkeleri, Körfez ülkeleri, Çin, Venezuela, Brezilya ve Meksikalı zenginlerin en son gözdesi. Geçen yıl İstanbul Boatshow’a 3 bin 500 ziyaretçi Arap ülkelerinden gelmişti ve gerçekleşen satışların 200’ü Arap işadamlarına olmuştu. Ülkemizde modern yat inşası çok eskilere dayanan bir faaliyet değil. Yüksek standartlara sahip yat inşasının önemini kavrayan tersaneler, ihraç pazarlarını hedefleyerek, müşterilerin taleplerini gerçekleştirmek için kendilerini yeniden organize etmeye başladılar” şeklinde konuştu.

HOLLANDA’YI DA GEÇERİZ

İç pazarda da yerli müşterilerin krize rağmen siparişleri ertelemediğini belirten Serkan Tığlıoğlu, “Satışlar İtalya’da yüzde 70, Yunanistan’da yüzde 90 geriledi. Ama Türkiye hem yabancılar hem de yerli müşteriler için yükselen değer. Geçen yıl ki İstanbul Boatshow’da satışların yüzde 30’u Türk müşterilere yapılmıştı. Birkaç yıl içerisinde Türk üreticiler dünyaya açıldı” dedi.

Kamaralı şişme botlara ilgi büyük gösteriliyor

BERGSEN Marin, üstün teknoloji ile donatılan tekne ve botlarıyla İstanbul Boat Show’da yerini aldı. Hız sevenler için ilk kez Türkiye sularında test edilen Linetti modeli ve kamaralı şişme botlar büyük ilgi gördü. İtalyan ve Kanada markalarını Türkiye pazarına sunan Bergsen Marin Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bergsen, özellikle İtalyan markalarının ürettiği modellerin tasarım açısından büyük bir ilgi ile karşılandığını belirtti. Şişme motor bot modellerinden biri olan Prince 35 yüksek sürati ile dikkat çekiyor. Botun en önemli özelliği ise kamara, tuvalet ve banyo gibi konfor seçeneklerinin de bulunması.
Editör: TE Bilişim