Dünya sigorta devi Lloyd's başkanından Londravizyon'a özel  

Dünya sigorta devi "Lloyd's"un başkanı ve eski İngiltere başbakan danışmanı Lord Levene, Londravizyon'a özel bir röportaj vererek, küresel kriz, sigorta dünyası ve Somalili korsanlar hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

İngiltere başbakanı eski danışmanı, eski savunma bakan yardımcısı, Lord Mayor, Deutsche Bank eski başkan yardımcısı ve halihazırda Fransız petrol devi Total, China Construction Bank ve Haymarket Grup yönetim kurulları üyesi Lord Levene'ın küresel kriz, sigorta dünyası ve Somalili korsanlar hakkında Londravizyon'a çok özel demeci.

 Dünyanın en büyük sigorta kuruluşu ve piyasası olan Lloyd's başkanı Lord Peter Levene, küresel krizden nasıl çıkılacağını ABD başkanı Obama da dahil kimsenin bilmediğini söyledi. İngiltere kamu ve özel sektöründe en yüksek düzeylerde görev almış Lord Levene, Londravizyon'a, Londra'nın en ilginç mimarilerinden birine sahip Lloyd's Insurance karargahında verdiği demeçte, küreselleşmenin artmasının, küresel bir krizin etkilerinin yayılmasında hızlandırıcı rol oynadığını vurguladı.

Lord Levene, yeni Amerikan Yönetimi'nin oluşturmaya çalıştığı yaklaşık 800 milyar dolarlık planın dahi fazla bir etkisi olmayacağını sözlerine ekledi. Lord Levene, "Şu anda bilinmedik sularda bulunuyoruz. Kimse çözümün ne olduğunu bilmiyor," ded.

Dünyanın 200 ülkesinde faaliyet gösteren ve gemilerden uçaklara ve binalara kadar birçok ürünün sigortasında imzası bulunan Lloyd's sigorta kuruluşu ve piyasasının oldukça etkili ismi başkan Lord Levene, Amerika'daki katrina kasırgasının kendilerine maliyetinin 8 milyar dolar olduğunu belirterek, "Hala ödüyoruz," şeklinde konuştu ve küresel finansal krizden etkilenen şirketler ve iş yerlerinin sigorta ihtiyaçları konusunda, "300 yılı aşkın süredir bu işin içindeyiz. Kaçmayacağız," dedi. Röportajda hazır bulunan "Lloyd's" iki numarası CEO Richard Ward da, "durgunluk ile yolsuzluk arasında bağlantı olduğunu" hatırlattı.

Lloyd's en tepesindeki insan Lord Levene, krizden kaynaklanan muhtemel sigorta talepleri konusunda ise, "2 milyar sterlinlik bir merkez fonumuz orada sadece acil durumlar olduğunda başvurulmak üzere oturuyor," ifadesini kullandı.

Lord Levene, Londravizyon'un, Somali açıklarında kaçırılan gemiler konusunda korsanlara fidye verilmesine karşı olup olmadığı yolundaki bir sorusuna, "O gemilerde hayatları sözkonusu olan insanlar var," şeklinde cevap verdi. Böylece, fidye ödenmesine karşı olmadığını ima etmiş oldu. Lord Levene, kaçırılan gemi olaylarının sigorta açısından "Llyod's"a bir yük getirip getirmediği sorusuna ise, "Küçük bir yük" şeklinde cevap verdi.

 

Editör: TE Bilişim