Dubai merkezli denizcilik ve nakliye şirketi Gulf Navigation Holding PJSC (“GULFNAV”), Türk şirketi Polimar Holding’in deniz acenteliği hizmetlerindeki uzmanlığını bünyesine katmak için adım attı. Dubai Finans Piyasası’nda işlem gören GULFNAV, Polimar Holding’e ait olan Gulf Navigation Polimar Maritime şirketinin yüzde 40’lık hissesini satın alarak, mevcut hissesini yüzde 60’tan yüzde 100’e çıkardığını duyurdu.

Bu stratejik satın alma, Gulf Navigation Holding’in önümüzdeki yıllardaki büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Şirket, deniz acenteliği iş koluyla ilgili kapsamını genişleterek ve entegre lojistik çözümleri portföyünü güçlendirerek gelirlerini artırmayı hedefliyor.

"Minerva Antonia" İskenderun Körfezinde karaya oturdu "Minerva Antonia" İskenderun Körfezinde karaya oturdu

2017 yılında kurulan Gulf Navigation Polimar Maritime, Gulf Navigation Holding ve Türk Polimar Holding arasındaki ortaklığın bir ürünüdür. Şirketin merkezi Dubai’de bulunurken, Khorfakan ve Fujairah’ta da ofisleri bulunmaktadır. BAE’deki tüm terminaller ve ticari limanlara hizmet veren şirket, her türlü gemi ve yükü elleçleyen tek durak noktası olarak tanınıyor.

Editör: Nermin İstikbal