Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde denizcilik sektörü paydaşları tarafından yaptırılan üç tesis düzenlenen törenle hizmete girdi.

gisbir_gemi_yapim_atolyesi_8

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nin (GİSBİR) Gemi Yapım Atölyesi, MİGES Enerji Verimliliği Otomasyon Teknolojisi Atölyesi ile İnce Denizcilik Gemicilik Atölyesi açılışı denizcilik STK’larıyla öğrencileri buluşturdu.

Törende Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören ile beraber GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Torlak hazır bulundu.

Güç birliğini gördük

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “burada öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle bir güç birliği, iş birliği görüyoruz. Gemi sanayisinde çalışan iş insanlarımıza emekleri için teşekkür ediyoruz” derken, Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Habip Küçükseymen ise taleplerini GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’a ilettikleri anda ‘hemen’ dediğini belirterek, “300 metrekarelik atölyemiz için teşekkür ederiz. Orhan Torlak Bey neredeyse her gün geldi. İnşaat çalışmalarını yakından takip etti. İMEAK Deniz Ticaret Odası da (DTO) eğitim materyallerini sağladı. Öğrencilerimiz adına teşekkür ederim. İyi ki varlar” dedi.

gisbir_gemi_yapim_atolyesi_1-scaled-1

Buradan çocuklarımız yetişecek

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Torlak ise, “GİSBİR olarak elimizden geldiğinde okullarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada da gemi yapım atölyesinin yenilenmesini sağladık. Çocuklarımıza yakışır bir birim haline geldi. Buradan çocuklarımız yetişecekler. Sektörümüze, ülkemize fayda olacaklar” diye konuştu.

gisbir_gemi_yapim_atolyesi_3

Öğrenci Nisa Nur Yazıcıoğlu da şunları söyledi :

“Çok fazla ihtiyacımız vardı. Eski bölümümüz öğrenciler tarafından yapılan derme çatma bir alandı. Artık sorunumuz kalmadı. Her şeyimiz yeterli. DTO ve GİSBİR’e teşekkür ediyoruz”gisbir_gemi_yapim_atolyesi_2

Editör: Nermin İstikbal