Avustralya merkezli Global Energy Ventures, Amerikan Denizcilik Bürosu'nun (ABS), 2.000 tonluk hidrojen kargo kapasiteli C-H2 (sıkıtırılmış hidrojen) muhafaza sistemi için prensip onayı verdiğini duyurdu.

ABS tarafından gerçekleştirilen detaylı mühendislik incelemesinin, C-H2 gemisinin klas kuruluşlarının deniz taşımacılığı için zorunlu koştuğu yüksek güvenlik standartlarını karşılayabildiğini doğruladığı açıklandı.

GEV'in yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Maurice Brand; “GEV, C-H2 gemisinin sürekli geliştirilmesinde kritik bir kilometre taşı olan Amerikan Denizcilik Bürosu'ndan prensip onayı alındığını bildirmekten memnuniyet duyar. Bu, şirketin yönetim ekibinin ve GEV’nin Kanada’daki teknik ekibinin önemli çabalarının sonucudur. Ekip, bu kritik dönüm noktasını planlanandan birkaç ay önce ve bütçenin altında gerçekleştirdi. Yönetim kurulu sonuçtan çok memnun.” dedi.

GEV, gelecekteki hidrojen ihracat projeleri için C-H2 tedarik zincirini değerlendirmenin yanı sıra, yeşil C-H2 tedarik zinciri için kendi pilot yenilenebilir yeşil hidrojen projesinin geliştirilmesi için uygun sahaları belirleme konusunda taraflarla görüşmelerde bulunduğunu söyledi. .

GEV ayrıca, geçtiğimiz ay Ballard Power Systems ile C-H2 gemisi için hidrojen yakıt hücresi sistemi tasarlamak ve geliştirmek için mutabakat zaptı imzalamıştı.

Editör: TE Bilişim