Tokat’ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) geç kalan bazı adaylar salonun kapısından dönmek zorunda kalırken, kimliklerinde fotoğraf olmayanlar ise sınav öncesi Nüfus Müdürlüğünde koşturmaca yaşadı.

ÖSYM tarafından YGS’ye girecek adayların sınav başlamadan 15 dakika önce sınava gireceği binada olması hususundaki yeni uygulamasından haberi olmayan bazı adaylar zor anlar yaşadı. Sınavların yapılacağı salona saat 09.45’ten sonra gelen adaylar içeri alınmadı. Sınav giriş belgesi yanında olmayanlar da sınava giremedi. Nüfus cüzdanlarında fotoğrafları olmayan adaylar ise Nüfus Müdürlüklerinin yolunu tuttu.

Sınava dakikalar kala koşuşturma yaşayan adaylardan Mervenur Yörür, annesi ile birlikte Nüfus Müdürlüğüne geldi. Yanında vesikalık fotoğrafı olmaması nedeniyle fotoğrafçıya koşarak giden Yörür, kısa sürede fotoğraf çekinerek tekrar Nüfus Müdürlüğüne koştu. Burada prosedür gereği el izini cihaza okutarak imza atan Yörür, nüfus cüzdanını alarak sınavın yapılacağı salona bir vatandaşın yardımı ile araçla ulaşmak için hareket etti. Nüfus Müdürlüklerinde işlem yaptıran adaylardan bazıları ise sınava yetişemeyecekleri telaşıyla gözyaşlarına engel olamadı.

Mervenur Yörür, "Sabah 08.20’de evden çıktık ve hala yetişmeye çalışıyorum. Otobüs gelmedi. Oraya gittiğimizde görevliler kimlikte fotoğrafım olmadığı için sınava giremeyeceğimi söyledi. Bize bunu okuldan da söylememişlerdi. Bu yüzden de Nüfus Müdürlüğüne geldim koştur koştur. Ve şuan yetişmeye çalışıyorum. İnşallah yetişirim" dedi.

Fotoğrafçı Abdulkadir Kurddan, 4-5 kişinin sınav öncesinde fotoğraf çekinmeye geldiğini ifade ederek, "Onlara da elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fotoğraflarını hızlı bir şekilde teslim edip kimliklerini bir an önce almaları için çalışıyoruz. Fotoğraf işleri yaklaşık 5 dakika sürüyor" diye konuştu.
Kaynak: iha