TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının 10 aydır düzenlediği saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bin 400 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

"Gözlemciler Ağı"ndan yapılan yazılı açıklamada, Husiler ile Salih yanlılarının nisan ayından bu yana Taiz kentinde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda, bin 400 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre de Taiz Valisi Ali el-Mimari tarafından hazırlanan ve hükümete sunulan raporda, kentte nisan ayından bu yana Husiler ile Salih yanlıları ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında yaşanan çatışmalarda, direniş güçlerinden bin 630 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Karşı tarafın kayıp sayısına ilişkin bilgi verilmezken 10 aydır devam eden çatışmalar nedeniyle kent nüfusunun yüzde 70'inin evlerini terk ettiği kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasındaki çatışmalar sürüyor. Ülkenin yüksek nüfuslu kentlerinden Taiz de şiddetli çatışmalara sahne olurken Husiler ve Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.



Kaynak: aa