Kurulduğu 2010 yılından bu yana ulusal ve uluslararası yarışlarda onlarca kupa kazanan Yaşar Üniversitesi Yelken Topluluğu, yeni sezonda da başarıya ulaşmak için her fırsatı değerlendiriyor. Geçen hafta sonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulubü (EAYK) tarafından Çeşme Marina’da düzenlenen Sonbahar Trofesi 2. Ayak BUVAK kupasında mücadele eden Yaşarlı yelkenciler, çeşitli ekiplere dahil olarak hem antrenman yapma hem de yarış tecrübelerini artırma şansı buldu.

Yaşar Üniversitesi Yelken Topluluğu, 7 yılda kazandığı kupalara yenilerini eklemek ve üniversiteler arası yarışlarda birinci olmak için hazırlıklara başladı. Teorik ve pratik eğitimlerini sürdüren yelken topluluğu, yarış tecrübelerini artırmak için Ege Açıkdeniz Yat Kulubü (EAYK) tarafından düzenlenen Sonbahar Trofesi 2. Ayak BUVAK kupası yarışına katıldı. Topluluk üyelerinden Haktan Taş, Merve Calason, Pelin Pekçetin, Atakan Muslu, Egecan Erdoğan ve Cem Aygencer, farklı ekiplere dahil olarak denizciliğin duayen isimleriyle birlikte yarış tecrübesi yaşama fırsatı buldu. Yelken Topluluğu Başkanı Haktan Taş, önümüzdeki yıl yapılacak çeşitli yarışlar ve özellikle de üniversiteler arası yarışlarda daha önce olduğu gibi birinciliği yine İzmir’e getirmek istediklerini belirterek, “Yurt içinde ve yurt dışında, çeşitli yarışlarda yarışmak bizim için çok büyük bir tecrübe. Burada da ülkemizin denizcilik duayenlerinin yer aldığı toplam 33 yelkenli yarıştı. Biz de bu ekiplere dahil olarak hem yeni bir şeyler öğrendik hem de tecrübemizi artırmaya çalıştık” dedi.

Kendisinin dahil olduğu Cygnus teknesi ile 6 ekibin yarıştığı IRC 3 sınıfında birincilik kazandıklarını belirten Taş, EAYK yönetiminin ’Genç EAYK Projesi’ adı altında kış trofesinde her tekneye bir üniversite öğrencisi zorunluluğu getireceğini de ifade etti. Taş, “Bu sayede bu yıl aramıza katılan yeni üyelerimiz ile birlikte yarışlara katılım sayımız daha da artacak. Onlar da yarış tecrübesi yaşama, böyle bir ortamda bulunma fırsatı yakalayacak. Eğitimlerimizin yanı sıra bu gibi yarışlara da katılarak yeni sezonda yine başarılı sonuçlar elde etmek hedefimiz” diye konuştu.
Kaynak: iha