8 bin sporcunun katıldığı Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu sona erdi. Kazananlar, düzenlenen törenle ödüllendirildi.
11’inci yılında 2 bini yabancı yaklaşık 8 bin sporcunun katılımıyla her yaştan katılımcının yer aldığı koşular, tekerlekli sandalyeleri ve koltuk değnekleri ile start çizgisinde yerini alan 6 engelli sporcunun koşusu ile başladı. ’Engelsiz Bir Yaşam’ dileğiyle verilen startla yarışa başlayan sporcular 42 kilometre tam maraton koştu. Engelli sporcuların ardından maraton, yarı maratonun ve 10 kilometre koşuları yapıldı. Sporcular Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayıp Konyaaltı Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Işıklar Caddesi, Eski Lara yolu, Lara plajları güzergahlarını takip edip Kundu’ya gelerek buradan dönüş aldı. Maraton koşanlar 42 kilometre, yarı maraton koşanlar 21 kilometre engelli sporcular ise tam maraton koşarak 42 kilometrelik parkuru tamamladı.
DERECE ALAN SPORCULAR
Yarışmanın 10 kilometre erkekler kategorisinde birinci Ahmet Arslan, kadınlar kategorisinde ise Akut’tan Rahime Kolay oldu. Yarı maraton erkekler kategorisinde Feten Agemu, kadınlar kategorisinde ise Nursel Yıldız birinciliği elde etti. Maraton erkekler kategorisinde Ercan Arslan 1’inci, Mehmet Aydıngöl 2’nci, Ahmet Bayram ise 3’üncülüğü elde etti. Maraton Bayanlar’da 1’inciliği Svetlana Shepeleva, 2’nciliği Natalya Gyurten, 3’ünlüğü ise Aslı Sertçelik aldı.
Engelliler erkekler kategorisinde Ömer Cantay birinci olurken, bayanlar kategorisinde 1’inci ise Zübeyde Süpürgeci oldu. Her yarışma sonrası ilk 3 dereceyi alanlara ödülleri Maraton Bahçesi’nde düzenlenen törenle verildi. Yarı Maraton, Maraton ve 10 kilometre koşuları yaş grupları kategorilerinde ilk üç dereceleri alanlara da birer madalya ve katılım sertifikası verildi.
Kaynak: iha