Trakya Üniversitesi (TÜ) Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Yerleşkesi üzerinde bulunan yaklaşık 48 bin 32 metrekare araziye Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle ’Tematik Teknopark’ kurulacak.

TÜ bünyesinde Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılması planlanan ’Tematik Teknopark’ın tamamlanan fizibilite raporu düzenlenen toplantı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya TÜ Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TÜ Rektör Yardımcıları, Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisi ve Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileriyle akademisyenler katıldı.

"Yeni bir teknopark yapmak istiyoruz"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "Yeni bir teknopark yapmak istiyoruz. Bölge için nasıl bir teknopark oluşumu olması gerekir anlamında bir ön fizibilite raporu hazırlanması fikri oluştu. Trakya Kalkınma Ajansı bu fikre destek verdi ve ilgili firma bu raporu hazırladı" dedi.

Teknopark alanı içerisinde ofis, laboratuvar ve üretim alanlarının olacağını söyleyen Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, "Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. olarak Trakya Kalkınma Ajansı 2016 doğrudan faaliyet desteği programında hazırlanan Trakya Üniversitesi Tematik Teknopark Fizibilite Raporu Trakya Kalkınma Ajansının destekleriyle başarıyla tamamlanmıştır. Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. İstanbul-Edirne karayolu üzerinde Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Yerleşkesi üzerinde bulunan yaklaşık 48 bin 32 metrekare arazide yapılması planlanan Tematik Teknopark ile Trakya bölgesinin üretim alt yapısını geliştirmesinde katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Böylelikle mimari ve mühendislik projeleri çizilerek Teknopark alanı içerisinde ofis, laboratuvar ve üretim alanlarının büyüklüklerinin saptanması, alt yapı ve üst yapı ihtiyaçlarının belirlenmesi ve Teknopark yerleşkesinin hizmet sağlayacağı tematik alanların ortaya konulması sağlanacaktır" ifadelerini kaydetti.

"Trakya ve Balkanlar için cazibe merkezi olacak"

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tematik Teknoparkın Trakya Bölgesi ve Baklanlar için cazibe merkezi olacağını söyledi. Şahin, "Geleceğin Türkiye’sinde geleceğin Edirne’sini hazırlamak için şimdiden çalışmalar yapıyoruz. 1’inci, 2’nci, 3’üncü nesil Teknoparklar belki yarın dördüncü nesil teknoparklar yapılacak. Bu anlamda Trakya Üniversitesi gerçekten köklü, bilgi, birikimi, deneyimi, tecrübesiyle bölgemizde öncü ve önder bir üniversite hatta tüm Türkiye’de Balkanlar’da inşallah cazibe merkezi olacak. Bu alanda ilerlemeler kaydediliyor. Üniversitesinin ihtiyaçları doğrultusunda hem de geleceğin Edirne’sinde neler olması gerektiği konusunda gece gündüz düşünüyor, konuşuyor ve tartışıyoruz. Edirne için, Trakya için ne yapabiliriz bunu üniversite ile nasıl koordine edebiliriz diye birçok alanda yaptığımız gibi teknopark içinde yapıyoruz. İnşallah bu yeni nesil ve yeni anlayış teknoparklarla hem Trakya için hem Balkanlar için cazibe merkezi olacak, bir çekim merkezi olacak. Buradan o konsepti teknoparkta bütün bu coğrafyaya hizmet edecek bir anlayışın gelişmesi için beraberce çalışıyoruz" diye konuştu.

Şahin, Teknoparkın bölgeye fayda sağlayacağına inandığını belirtti.
Kaynak: iha