Turizm Paneli’nde, krizin etkilerini azaltmaya yönelik stratejik öneriler dile getirildi…

Foça’da, bu yıl 6.’sı düzenlenen, ‘Türkiye, İzmir ve Foça Turizmi’ panelinde, ‘Kriz, Etkileri ve Çözüm Önerileri’ konusu, akademisyenler ve turizm sektörünün temsilcileri tarafından ele alındı.
40. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panel; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi, Foça Belediyesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK), Ege Turizm Derneği ve Foça TUDER işbirliği ile düzenlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Avşar Kurgun, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Müdürü Abdülaziz Ediz ve Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, panelin açılış konuşmalarını yaptı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptığı açılış konuşmasında; “İzmir ve Foça, çok önemli bir tarihi coğrafyada yer almaktadır. İzmir Turizmi’nde, EXPO ve UNESCO Dünya Mirası gibi büyük hamleler gerçekleştirilmiştir. Selçuk ve Bergama’nın ardından, Foça’mızda UNESCO Dünya Mirası’nın aday listesindedir. Foça’mızın 5000 yıllık bir tarihi geçmişi vardır. Ülkemizdeki Turizmin filizlenmesindeki ilk önemli olay, 1967 yılında halk arasında ‘Fransız Tatil Köyü’ olarak bilinen ‘Club Med Foça Tatil Köyü’nün Foça’da kurulmuş olmasıdır… Turizmdeki en önemli değerlerimizden bir tanesi olan Akdeniz Foku, Foça’mızın denizlerinde yaşamaktadır. Bölgemizde, Aliağa’da kurulmak istenen termik santrallere, artık - Dur ! demek zamanı gelmiştir… Ülke Turizmi’nin Master Planı’nı, yaşadığımız günlerin çok ötesinde, gelecek yüzyılları düşünerek yapmak gerekir… 40. Turizm Haftası’nı kutlar, tüm turizm sektörünün bereketli bir sezon geçirmesini diler, saygılar sunarım” dedi.

Türkiye geneli ve Foça özelinde krizi değerlendiren Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise; “Henüz ilçemizde turizm sezonu açılmadı. Ancak geçtiğimiz hafta için yaptığımız istatistikte, Foça’ya giren araç sayısı 25.000 olarak belirlendi. Bu gerçekten de az bir rakam değil. Foça gerçekten marka bir değerdir. Her kesimden insanı ağırlayan bir ilçedir. Tabii ki bununla yetinmemeli daha da ileriye götürmeliyiz. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalıyız… Yetkilerimiz ve kaynaklarımız ölçüsünde, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte el ele verip çalışmaya devam ediyoruz. Öğretmen Evimizin restorasyonuna başladık, inşallah bittiği zaman ilçemize bir Mübadele Müzesi olarak kazandıracağız. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan bölgeler dışında, Dalış Turizmi için uygun alanlar belirledik. Kozbeyli Köyümüzde Yamaç Paraşütü ve Doğa Yürüyüşü parkurumuzu açtık. Sualtı Müzesi ile ilgili fizibilite çalışmalarına başlıyoruz. Bunlar güzel gelişmeler. Turizmi bu şekilde çeşitlendirdiğimiz sürece, krizlerden de daha az etkilenecektir” dedi.
Editör: TE Bilişim