Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Bilim şenliğine Suriye’nin ilk ve tek antronotu Muhammed Ahmed Faris de katıldı.

Gezegenevi ve Bilim Merkezinde düzenlenen şenlikte, Gaziantep, Kocaeli, Bursa ve Sancaktepe Bilim Merkezlerinde yapılan çalışmalar sergilendi. Programa Suriye’nin ilk ve tek astronotu Muhammed Ahmed Faris ve fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral katıldı. Suriyeli astronot Muhammed Ahmet Faris, gelecekte astronot olmayı isteyen ve özel olarak hazırlanan astronot kıyafeti giyen Türk ve Suriyeli çocuklarla bir araya geldi. Programda konuşan Faris, "Çocuklar dünyanın geleceğidir. Yakın zamanda dünyayı bu çocuklar yönetecek. Bu nedenle çocuklarla birlikte olduğum için çok mutluyum. Çocukların bilgiye ulaşmasını, spor yapması ve iyi beslenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedib

İlk Türk uzay insanı ile görüşmek istiyor

Türkiye’deki bilimsel gelişmelerden çok memnun olduğunu ifade eden Faris, ilk Türk uzay insanı ile tanışmak istediğini belirtti. Faris, "Türkiye’nin ilk uzay insanı ile görüşmek istiyorum. İnşallah ilk uzay gemisini Türkler yapar. İnşallah bu gemi ile uzaya çıkarlar. Çünkü Türkiye İslam’ın ümididir" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ise Türkiye’nin gelecekteki hedeflerini gerçekleştirebilmesi için çocukların çağa göre yetiştirilmesi gerektiğini belirterek "Bu çocuklara dünyadaki bütün bilim merkezlerinde olan fırsatları sunmamız gerekiyor. Tek başına Milli Eğitim’inin yapacağı çalışmalarla bu olmuyor, top yekün bir sebep seferberlik gerekiyor. Biz de çocuklarımızın kitabın içerisinde öğrendiği bilgiyi o teoriyi pratikle nasıl enerjiye dönüştüğünü, nasıl potansiyele dönüştüğünü, nasıl teknolojiye dönüştüğünü gösteren bir bilim şenliği hazırladık. Endüstri artık dört sıfırdan bahsediliyor. Burada biz ne yapmalıyız, yapay zeka. Uzay astronomi üzerinde yeni bir dünya var. Biz o yüzden ilk Müslüman astronotu buraya getirdik. Suriyeli astronotumuzu, çocuklarımıza bunu nasıl başardığını, görmesini istedik. Gökyüzü Fatihlerine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Muhammed Ahmed Faris ve Coşkun Aral ile birlikte stantları gezip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şahin, Faris ve Aral, çocuklarla da bir araya gelerek bir süre sohbet etti
Kaynak: iha