HASEKE (AA) - Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD liderliğindeki Arap ve Kürt güçlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) DAEŞ'in elindeki en önemli stratejik bölgelerden olan Haseke kentinin güneyindeki Eş-Şeddadi ilçesini ele geçirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, PYD liderliğindeki güçler, uluslararası koalisyona ait uçakların da desteğiyle 3 gün önce Şeddadi'nin doğusundaki El-Hol ilçesi ile Haseke'nin güneyinden saldırılara başladı. PYD güçleri, ilçeye doğru ilerleyişleri sırasında Şeddadi'nin kuzeyinde "47 beldesi" ile "Cebse petrol sahası", doğuda da "Kebibe petrol sahası" ile "246 Taburları" bölgesini ele geçirdi.

PYD güçlerinin ilçeye varmasıyla birlikte ilçeden çekilen DAEŞ güçlerinin, Şeddadi-Deyru'z Zor yolu üzerindeki El-Badiye bölgesine yöneldiğini belirtti.

Suriye'nin gaz ve petrol yatakları bakımından en zengin ilçelerinden kabul edilen Şeddadi, DAEŞ'in en önemli stratejik kalelerinden biriydi.

Bu arada yerel kaynaklar, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının saldırılarında en az 90 sivilin yaşamını yitirdiğini aktardı.


Kaynak: aa