Fransa’nın Strasbourg kentinde, kayyım atanan belediyelerin PKK’ya destek verdiğini anlatırken konuşması engellenen Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Türkiye söz konusu olduğunda Avrupa objektif davranmıyor" dedi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde, 5’incisi düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kongresinde PKK hakkında konuştuğu sırada süreye uymadığı gerekçesiyle konuşması engellenen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa’nın kendi değerleriyle çeliştiğini belirten Subaşıoğlu, Türkiye söz konusu olduğunda tarafsız davranılmadığını kaydetti. Subaşıoğlu, "Bugün Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kongresi toplantılarına katılmak üzere Türkiye heyeti olarak Strasbourg’da bulunuyoruz. Avrupa Halklar Partisi, Güneydoğu’da teröre bulaşmış belediyelere kayyım atanması ve belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili yapmış olduğum konuşma nedeniyle, parti grubundan hiç de demokratik olmayan bir şekilde, ifade özgürlüğümüzü kısıtlayacak şekilde, süreye uymadığımız bahanesiyle bir müdahalede bulunuldu. Yarın yine Türkiye’de kayyım atanan belediyelerle ilgili genel kurulda bir görüşme olacak" dedi.

Türkiye söz konusu olduğunda Avrupa’nın kendi değerleriyle çelişir bir şekilde tek taraflı davrandığını belirten Subaşıoğlu, "Ama şunu ifade edeyim, Türkiye söz konusu olduğunda, Avrupalı dostlarımızın objektiflikten çok uzaklaştıklarını, gerçekleri duyma konusunda, kendi iradeleri ile görüş beyan edenlerin demokratik haklarına yeteri kadar saygılı olmadığını görüyoruz. Açıkçası Türkiye söz konusunda olduğunda Avrupa, kendi değerleriyle çelişen bir şekilde, yeteri kadar objektif davranmıyor. Ama biz Türkiye heyeti olarak, yarın da genel kurulda bu konu ile ilgili görüşlerimizi ifade edeceğiz" açıklamasında bulundu.
Kaynak: iha