PARİS (AA) - Genç piyanist Korkmaz Can Sağlam, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'nın organize ettiği resepsiyonda konser verdi.

Büyükelçi Botsalı'nın 40. Dünya Miras Komitesi Başkanı Büyükelçi Lale Ülker onuruna verdiği resepsiyon UNESCO Daimi Temsilciliği ikametgahında yapıldı.

Paris'te görev yapan birçok büyükelçinin katıldığı resepsiyon, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Piyano resitali öncesinde kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Botsalı, "Uluslararası terörizm bizi susturamayacak, günlük hayatlarımızı etkileyemeyecek" dedi.

Terör eylemlerinin insanlığı hedef aldığını belirten Botsalı, UNESCO'nun da terörle mücadelede ön planda yer alması gereken bir uluslararası örgüt olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Botsalı'nın konuşmasının ardından Paris'te ilk konserini veren 16 yaşındaki piyanist Korkmaz Can Sağlam, Bach, Liszt, Chopin, Schumann ve Ravel'in eserlerini çaldı.


Kaynak: aa