Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 3 tesis birden hizmete girdi.
Orhangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Atıksu Arıtma Tesisi, Suni Çim Saha ve Hanımlar Lokali törenle hizmete açıldı. İlk tören İznik Gölü Pompa İstasyonu yanında bulunan Atıksu Arıtma Tesisi için yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile Orhangazi’de alt yapının yanı sıra atıksu arıtma tesisi inşaatını da tamamladıklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde asfalt çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ardından ilçemize dev eserler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi’yi çok önemsediklerini belirterek, alt yapı ile birlikte aynı anda Atıksu Arıtma Tesisi’ni tamamladıklarını belirterek, “Çevreye önem veriyoruz. Bilhassa arıtma tesislerini önemsiyoruz” diye konuştu.
Altepe, daha önce yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi’nin Japon kredisi ile inşa edildiğini ve bu proje ile ilgili tüm borçların Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı vizyon ile biz de vizyonumuzu geniş tutarak projeler geliştiriyoruz” dedi.
Daha sonra protokol mensupları Göl Spor Tesisleri içine yapılan Suni Çim Saha’yı hizmete açtı. Protokol mensupları penaltı atışı yaptıktan sonra sahada antrenman yapan minik sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından eski jandarma binasının yerine yapılan Hanımlar Lokali hizmete açıldı.
Kaynak: iha