BAĞDAT (AA) - Irak güvenlik güçlerinin ülkenin batısındaki Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'deki bir bölgeyi daha terör örgütü DAEŞ'ten temizlediği, çatışmalarda onlarca militanın öldürüldüğü bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanı İsmail el-Mehlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ordu ve aşiret güçleri şiddetli çatışmaların ardından Ramadi'nin doğusundaki El-Hamidiye bölgesini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmayı başardı" dedi. Söz konusu çatışmalarda onlarca DAEŞ militanının öldürüldüğünü, teröristlere ait çok sayıda aracın imha edildiğini belirten Mehlavi, Irak ordusundan ise 3 askerin öldüğünü, 5'inin de yaralandığını aktardı.

- Bağdat'ta bombalı saldırılar

Öte yandan, Bağdat Emniyet Müdürlüğünde görevli Yüzbaşı Selman el-Cabiri, Hüseyniye, el-Cedide, Ebu Garib ve el-Amil mahallelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 6 kişinin öldüğünü, 19 kişinin yaralandığını belirtti.

Irak'ta DAEŞ'in Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından ülkenin çeşitli yerlerinde çatışmalar sürerken başkent Bağdat sık sık bombalı saldırılara sahne oluyor.

Kaynak: aa